Her leier du skrap

LEIEBIL: Leiebil i utlandet er ingen spøk. Noen steder får du utlevert en skraphaug, viser denne leiebiltesten. Her er resultatene.


NAFs moderorganisasjon i Tyskland, ADAC, har gjennomført en test av leiebiler i de mest populære sommerferielandene: Hellas, Italia, Portugal, Spania og Tyrkia.

Mer enn en tredjedel av alle bilene som er testet, blir vurdert til å ha graverende feil og mangler. Til sammen har de testet biler fra 58 leiebilfirmaer i fem ferieland. Av disse kandidatene får fem karakteren svært bra, 27 får karakteren bra, tre får et gjennomsnittlig greit resultat, og de resterende 21 holder rett og slett ikke mål; ni får karakteren betenkelig, og 12 blir karakterisert som mangelfulle.

GRØSS ... Alanya, Tykia.
GRØSS ... Alanya, Tykia. Vis mer


Testpanelet gjennomførte undersøkelsene inkognito ved å leie bilene i forkledning som vanlige turister. Hver bil har gått gjennom en omfattende liste med sjekkpunkter, og alle bilden er testet for teknisk stand, service hos leiebilfirmaet og leieavtalen.

Taperen er utleiefirmaet Avsar i den tyrkiske feriebyen Alanya. Her fikk testpanelet utlevert en 13 år gammel terrengbil av merket Suzuki Samurai - som ADAC betegner som en skrothaug med graverende mangler. Her var det ødelagte dekk, bøyd styrestang, ingen vindusviskere og defekte sikkerhetsseler. Også hva gjaldt service, var dette ifølge testpanelet en trist historie ...

Testvinneren er Avis i Hersonissos på Kreta, hvor bilen var i topp tilstand. Andreplassen får Avis i Faliraki på Rhodos, og tredjeplassen får bilutleiefirmaet Pinna i Porto Cervo på Sardinia.

>> Testresultatene
>> BILDER: Så ille kan det bli

>> Detaljert resultatliste (kun tysk)