Her kryr det av turister

Nytt google-kart viser hvor folk er ivrigst til å knipse bilder.

 Foto: Google Maps
Foto: Google MapsVis mer

Europa er helt klart stedet der turistene knipser ivrigst og er mest opptatt av å legge ut bildene på nettet etterpå.

Det viser et nytt googlekart selskapet Bluemoon Interactive har laget på bakgrunn av fotografiene folk har lastet opp i fotoopplastingstjenesten Panoramio.

Også USAs øst- og vestkyst, Mexico, Japan, Chile og Brasils kyst er flittig fotografert.

Norge er med

Nå skal det påpekes at kartet på ingen måte forteller hvilke områder som er mest populære for turister. Det sier heller ikke noe om hvilke steder turistene er mest glad i å fotografere. Vel er Panoramio kjent, men ikke alle legger ut bildene sine her.

På verdenskartet har Norge også en god del markeringer. Og det er mange som har lagt ut bilder fra landet vårt. Dermed kan du faktisk sitte foran pc-en og ta en aldri så liten norgestur uten å flytte deg en meter. Kanskje du vil utforske en del av landet du ikke har vært i? Det er sikkert noen som har vært der og lastet opp bilder du kan se på. Les mer og se selv her.

Men tilbake til googlekartet. Som du ser under indikerer de gule områdene at det er tatt mange bilder herfra som er lastet opp i Panoramio. Lilla indikerer færre bilder, og der det er grått er det ganske få eller ingen bilder.

Se kartet her.

Reise over hele verden fra sofaen? Sjekk Panoramio.coms bilder fra alle verdenshjørner.