Her koster det å låne bagasjetralle

Joda, du leste riktig. Noen flyplasser krever penger for trallene.

Flybransjen er inne i en tøff tid, og det samme gjelder flyplasser. Men det virker ganske grådig og lite servicevennlig å kreve betaling for lån av bagasjetraller.

Tro det eller ei, det er faktisk flere flyplasser rundt om i verden som tar seg betalt for dette. Siste nå er at London Luton, Bristol og Cardiff Airport i Storbritannia øker bagasjetralleavgiften fra ett til to pund. Dermed må man ut med nesten 20 kroner for å få låne en tralle å legge bagasjen på når man befinner seg på flyplassen.

Ikke mist bagasjen på turen

Det er selskapet som står for bagasjehåndteringen på disse flyplassene, Bagport, som krever betalingen. Økningen på 100 prosent begrunnes med at inntektene har minket, og at pengene brukes til å sikre alle passasjerer best mulig service, skriver Telegraph.co.uk. Ifølge Bagport krever flere flyplasser i USA 4-5 dollar for å leie ut bagasjetraller, og dermed forsvarer de sin prisøkning fra ett til to pund.

Betaling for bagasjetralle

Hva synes du om at noen flyplasser krever betaling for lån av bagasjetralle? (Avsluttet)
Hårreisende!(67%)
Irriterende, men det er jo ikke veldig dyrt(23%)
Helt ok, man bør betale for denne tjenesten(10%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Birmingham Airport krevet ett pund for leie av bagasjetralle. På de største londonflyplassene Heathrow, Gatwick og Stansted er det imidlertid gratis.

Bagport har også ansvar for deler av bagasjehåndtering på Stockholm Arlanda og Stockholm Bromma, men her er det gratis å låne tralle. På Stockholm Skavsta må du ut med 10 svenske kroner, men her er det et annet selskap enn Bagport som håndterer bagasjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Norge er det så vidt vi vet ingen flyplasser som krever betaling for lån av bagasjetralle. Som flypassasjerer forventer de fleste av oss at vi i billettprisen også betaler for servicen på flyplassen, via pengene flyplassen får fra flyselskapene som benytter tjenestene.