Her kommer Nordens største matbutikk

Nordby Supermarket bygger ny matbutikk på Nordby Shoppingcenter ved Svinesund. Hvem kundene er? Nordmenn, så klart.

<strong><b>GRENSEHANDEL VED SVINESUND:</strong></b> Nye Nordby Supermarket på Nordby Shoppingcenter blir med sine 10.000 kvadratmeter mye større enn noe vi kjenner her til lands. De henvender seg i størst grad til norske kunder. Foto: Grensemat AB
GRENSEHANDEL VED SVINESUND: Nye Nordby Supermarket på Nordby Shoppingcenter blir med sine 10.000 kvadratmeter mye større enn noe vi kjenner her til lands. De henvender seg i størst grad til norske kunder. Foto: Grensemat AB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Nordby Supermarket blir kanskje Nordens største rene dagligvarebutikk når den åpner i tide til julehandelen i 2012.

Den nye matvarebutikken blir på 10.000 kvadratmeter, og blir liggende i et nybygg i tilknytning til det eksisterende kjøpesenteret Nordby Shoppingcenter.

– Vi henvender oss til nordmenn, cirka 85 prosent av kundene våre er nordmenn, sier Göran Lundgren, driftssjef i Grensemat AB, til DinSide.

Også utvalget i den nye kjempebutikken vil rette seg inn mot de norske kundene.

– Det blir cirka 10.000 artikler, med fokus på de norske produktene som nordmenn etterspør, det blir for eksempel mye på ferskt kjøtt. Vi har også merket at nordmenn gjør mer og mer totalinnkjøp, så det er veldig positivt, sier Lundgren videre.

Butikken kommer også til å fokusere sterkt på barnefamilier, med et stort utvalg av aktuelle produkter.

Nordmenn grensehandler mer og mer

30.000 kunder per uke

Nordby Supermarket har en eksisterende butikk i den gamle delen av Nordby Shoppingcenter, men når butikken flytter til en helt nybygget del, blir det nå en matvarebutikk i hver ende av det store handlesenteret ved norskegrensen.

Den nye dagligvarebutikken regner med å ha rundt 30.000 kunder per uke, og 85 prosent av disse er altså nordmenn.

Til sammenlikning har de største dagligvarebutikkene i Norge rundt 10.000 kunder per uke, som er tall for den ganske ferske Stor-Rema-butikken på Lillestrøm.

Stor-Rema og Kiwi XL, som er noe av det største vi har her til lands, og som har blitt markedsført som Norges største, er på henholdsvis 3.600 og 2.600 kvadratmeter. Disse butikkene blir bare som smårips å regne i forhold til kjempebutikken på Nordby.

Ikke stol blindt på at det er billigere i Sverige, og det er ikke sikkert du får beste pris ved grensen

Når bør du handle?

Lundberg i Grensemat AB forteller at det største presset i butikkene er på lørdager. Men han understreker at med 1.000 nye parkeringsplasser på taket av butikken, vil det i alle fall gjøre det lettere for kundene å parkere.

Men dersom du fremdeles ønsker å handle utenom de største folkemassene, bør du legge handlingen utenom helgene.

– Det er minst folk i begynnelsen av uken, sier Lundberg i Grensemat AB til DinSide.

Velg svenske kroner

Er du på veg til Sverige for å spare penger i helgen, så bør du i alle fall merke deg dette: Du kan tape store beløp hvis du velger å betale i norske kroner. Du bør velge å betale i lokal valuta, altså svenske kroner, men rådet gjelder like fullt i andre land du ferierer eller handler.

Stol ikke blindt på lave priser i utlandet, for Norge er ikke alltid dyrere. Det beviste vi da vi tok en nærmere titt på norske versus utenlandske priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer