Her kan snart hundelort koste femsifrede beløp

Hundeeiere kan flås på Gran Canaria.

No dog poop sign
No dog poop sign Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra februar risikerer slappe hundeeiere kjempebøter om de lar kjæledyrets etterlatenskaper ligge igjen. Det er Agüimes kommune sørøst på Gran Canaria som går til kamp mot hundebæsjen på denne måten, melder Canariajournalen.

Tidligere har kommuner på Gran Canaria varslet bøter på mer enn 3.000 kroner for å røyke på strendene

Femsifrede bøter flere steder

22.000 kroner kan det koste versting-hundeeierne å bli tatt her. De nye bøtesatsene ble vedtatt på et kommunestyremøte denne uken, og skal nå ut på høring i tretti dager. Dersom de nye satsene blir innført fra februar 2013, så betyr det en dobling av bøtene i Las Palmas, som tidligere i november varslet at hundeeiere risikerer 11.000 i bot for hundelort.

Så hvordan skal dette håndteres? Jo, kommunen skal ifølge Canariajournalen engasjere privatdetektiver som skal spane på hundeeiere som er på luftetur.

Kommentar: Hundelorten er en uting i Norge også

Vekk fra strendene

Ikke nok med at de firbentes venner risikerer bøter ved forlatt avføring, det blir i tillegg forbud mot hunder på flere strender i kommunen. Det blir også forbudt å lufte hunder i ni av kommunens gater. Hundene skal heller ikke luftes i parker og grøntarealer der barn leker, eller bades i fontener, offentlige bassenger eller andre offentlige vannkilder, skriver Canariajournalen.

Hundene skal alltid luftes i bånd, og det skal maks være to meter langt på offentlig område.

Turister risikerer skyhøye bøter om de kjøper slike produkter