Knut Sandberg tok seg en tur opp til toppen av Kvitfjell morgenen fredag 30. oktober. Slik så det ut da. Foto: Kvitfjell
Knut Sandberg tok seg en tur opp til toppen av Kvitfjell morgenen fredag 30. oktober. Slik så det ut da. Foto: KvitfjellVis mer

Her kan du stå på ski nå

Finn fram skiene, og kom deg til fjells.

Har du merket deg rimet i gresset? Måtte du skrape av bilvinduene før du kunne kjøre til jobb i dag?

Vinteren er i anmarsj, og nå har det vært såpass kjølig oppe i høyden at flere av skisentrene enten har åpnet, eller åpner denne helgen. Dermed kan du som virkelig ivrer for nedoverbakkeski bare finne frem støvler og ski.

Lørdag 31. oktober åpner Kvitfjell Familiebakken og Familieheisen. Kanskje ikke den største utfordringen for offpistekjøreren, men har du tenkt å lære poden det alle nordmenn burde kunne, får dere et ekstra forsprang ved å utfordre balanseevnen i den barnevennlige bakken.

Slik været ligger an nå, regner forøvrig Kvitfjell med å åpne flere bakker fortløpende. Snøkanonene går for fullt.

- I helgen er det meldt masse snøvær, så det kunne ikke blitt bedre, sier Eskil Solberg, markedssjef i Kvitfjell.


Han og kollega Knut Sandberg kjørte scooter opp til toppen av skianlegget i dag morges, og der lå det 20 centimeter natursnø. Sandberg sto på ski ned igjen, men det var for mye steiner i løypa til at det anbefales riktig ennå.

Kvitfjell er ikke det første skisenteret som åpner bakker. Gaustablikk og Bjorli har allerede vært åpne et par helger (så tidlig på sesongen er det som regel bare åpent i helgene).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiinfo.no, som har oversikten over alle landets skisentre, kan melde om at Hemsedal vil åpne neste helg, altså 7. november. De kan lokke med å åpne total 450 høydemeter og 1,8 km lang skibakke (Hemsedalsløypa og Hollvin Express). Neste helg åpner Hamarløypa og barneområdet. Hemsedal er forøvrig åpent hele uken, ikke bare i helgene.

Også langrennsmuligheter

For alle som liker bortoverski bedre, er det bare å sette kursen til fjells. Skiinfo.no har fått melding om at Geilo har 25 km løyper som venter, Gol-Storefjell har 20km, Skeikampen har 14 km, Ål 9 km og Haukelifjell 7 km. For flere skidestinasjoner se Skiinfo.nos langrennsoversikt .