Her kan du røyke på flyturen

Det blir stadig færre flyselskaper som tillater deg å røyke om bord. På flyvninger i Europa er det knapt noen igjen. Til noens glede og andres forargelse…

Det finnes et utall lister over flyselskap som ikke lenger tillater røyking om bord på flyene. Vi har laget listen over flyselskapene som fortsatt tillater røyking. Reiser du fra Oslo er det fire flyselskap å velge mellom:

Aeroflot i særklasse

Lov likevel....
Lov likevel.... Vis mer

Det kommer vel ikke som noen bombe: Hos Aeroflot kan du fortsatt røyke så mye du vil om bord på de aller fleste flygninger. Vi snakket med salgssjef Trond Syversen:

- Vi vet at mange velger oss bevisst fordi de vet man kan røyke om bord. Spesielt når man skal østover til for eksempel Asia. Mange synes ni-ti timer i fly er veldig langt uten å kunne ta seg en sigarett. Vi flyr direkte fra Oslo til Moskva – og herifra finnes det et bredt rutenett videre til hele Asia med Aeroflot. Også på vår andre rute fra Gardermoen, til St. Petersburg, har man fortsatt lov til å tenne seg en sigarett.

-Finnes det ingen røykeforbud på deres fly?

- Så vidt meg bekjent er det kun på rutene fra Moskva til Warszawa og Helsingfors at det er innført full røykestopp, avslutter Syversen.

Røyk er inn – alkohol er ut

Du kan ta ladegrep på 20-pakningen hvis du flyr med Iran Air fra Oslo!
Du kan ta ladegrep på 20-pakningen hvis du flyr med Iran Air fra Oslo! Vis mer

Det andre flyselskapet hvor du har lov til å røyke etter take-off fra Gardermoen er Sharouk Air som turoperatøren Pyramidene benytter på sine flygninger til Egypt, nærmere bestemt til Hurghada og Sharm el Sheik. Vær imidlertid klar over er at selv om det er lov til å røyke om bord, er en annen synd totalforbudt: Alkohol! Salgskonsulent Vigdis Fiske hos Pyramidene forklarer dette med den muslimske besetningen om bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alkoholservering er forbudt om bord ut i fra at dette ikke er forenlig med den muslimske levesettet, forteller Fiske. Valgets kval med andre ord…

Iran Air og Pakistan International Airlines

Et annet muslimsk flyselskap som fortsatt tillater røyking så fort du har fått luft under vingene, er Iran Air. Iran Air flyr påtil Oslo en gang i uken, med en Boeing 747 hver onsdag. Iran Air opplyser at det er satt av et visst antall seter på hver flight til de som ønsker å nyte en filtersigarett på veien til Teheran. Også på ruten til Karachi i Pakistan skal det være muligheter til å ta seg en blås om bord.

Hvilke andre flyselskaper tillater røyk om bord?

Som vi ser er det en gjennomgående trend at det er de østlige flyselskapene som flyr på Gardermoen som tillater røyking om bord. Røykeforbudet dominerer i den vestlige delen av verden. Er du avhengig av nikotinen og skal legge opp reiseruta etter røykesuget i lufta, er det andre deler av verden du får konsentrere deg om. Du kan se store deler av Sør-Amerika, Russland og enkelte Arabiske stater. Sjekk hvilke av de større flyselskapene i verden som fortsatt lar deg røyke om bord ved å klikke på linkene over! OBS: Det er mange flyselskaper i verden. Kanskje kan vi ha utelatt noen. Gi oss da tips gjennom vår diskusjonsgruppe!

Flyfyll i stedet for nikotin?

Vi leser stadig om flere tilfeller av flyfyll og bråk i kabinene til flyselskapene. Tror du det er en sammenheng mellom økt flyfyll og røykeforbudet? Drikker man mer når røyken uteblir? Bli med og si din mening i vår diskusjonsgruppe. Du kan også delta i avstemningen.

Røykelege på flyplassen!

Air France hadde frem til november i fjor fortsatt en del ruter hvor man hadde lov til å røyke. Nå er det definitivt slutt på alle flygninger. Som et tilbud til nervøse røykere som skal ut på reise har de stasjonert en fast røykelege på Charles de Gaulle-flyplassen. Her kan man få utdelt røykeplaster og den slags – kanskje et tips for norske flyselskaper også?

Røykfri restplass?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål.