Her kan du kjøre billig på ski

Mange ser seg blinde på de vanlige stedene å stå på ski. Her gir vi deg listen over stedene de færreste tenker på når de bestiller skiferien sin.

Her kan du kjøre billig på ski

  1. Sjekk ut prisene på disse skistedene!
Snart kan du bade i pudder. Vis mer


De som vil oppleve en annen skikultur en vår hjemlige norske og alpekulturen, bør ta seg tiden til litt research rundt på nettet etter alternative skisteder. Det har vi gjort, og vi fant en del gode alternativer til de vanlige valgene vi gjør når vi drar på ferie.

Flybillett kontra hytteleie

De fleste stedene i denne artikkelen ligger på norsk nivå når det gjelder bakkeforhold. Oppholdet på disse stedene er langt billigere enn i Norge, og ofte kan det være lurt å investere i flybilletter i stedet for å sikre seg dyre hytter. Du lever også billig i disse landene. Mat og drikke får du for brøkdelen av prisen i Norge og andre europeiske høykostland.

Det er ikke alltid direkte forbindelse til stedene, så du må belage deg på å fikse transport til skianlegget, enten med tog, buss eller leiebil.

Lars Fidjestøl Vis mer


Skiglobetrotteren

Lars Fidjestøl er en ekte skinarkis som jobber som tømrer halve året, og kjører ski den andre halvdelen. Han livnærer seg godt som semiprofesjonell skikjører. Han reiser rundt til de fleste skisteder verden rundt. Denne sesongen skal han til Øst-Europa, og gleder seg ettersom han har hørt godord om stedene.

- Prisnivået er glimrende, og de jeg kjenner som har vært i områdene i den tidligere østblokken forteller om sympatiske og virkelig trivelige folk.

Tidligere har han vært i Russland på ski. Der var forholdene glimrende. Masse snø, men det var andre ting som også kom i fokus den turen.

- Det var litt tungt å se fattigdommen på et slikt sted som dette. Du møter det veldig hardt i Russland. Det var både ubehagelig og lærerikt. Det setter ting i perspektiv, sier Fidjestøl.

Tidligere har han vært de fleste steder det går an å kjøre ski. Og steder du ikke trodde det var mulig å stå.

- Steder som Libanon, Iran og India er glimrende steder å kjøre ski, men prismessig koster det jo ofte mye å komme seg dit, selv om det ikke er dyrt å være der. For tiden er vel ikke Libanon noe sted å anbefale uansett, sier Fidjestøl.

>>Her kan du sjekke de prisgunstige stedene i Europa

Mer vinterstoff