Her kan du ikke kysse

Dubaihotell utgir etikette- og oppførselguide til turister.

Skal du på romantisk ferie med kjæresten? Da er kanskje ikke Dubai rette stedet. Foto: Colourbox
Skal du på romantisk ferie med kjæresten? Da er kanskje ikke Dubai rette stedet. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av Dubais mest kjente strandhoteller, Madinat Jumeirah, har utgitt en etiketteguide etter at et to briter fikk fengselsstraff etter de hadde hatt sex på stranden i Dubai. Guiden, som oppgir at hotellgjester kan bli arrestert for usømmelig oppførsel, blir gitt til gjestene på hotellets populære ukentlige brunsjer, skriver britiske timesonline.co.uk.

Hver fjerde har hatt sex på stranden

Diskret ømhet

- På grunn av medias søkelys på oppførsel og etikette i Emiratene den siste tiden, har vi fått flere henvendelser fra gjester. Derfor har vi tatt initiativ til å produsere brosjyrer for å informere gjestene våre om den lokale kulturen og skikker her i Dubai, sier en talsperson fra hotellet til avisen.

Gjester må være diskret når de viser ømhet overfor hverandre, til og med et uskyldig kyss på kinnet kan føre til innblanding fra politiet, står det i guiden.

Strenge alkoholregler

Det britiske paret som ble fengslet for usømmelig oppførsel, hadde deltatt på en ekstravagant brunsj, som mange Dubai-hoteller holder hver fredag. Her betaler gjester en viss sum for å spise og drikke så mye alkohol som de ønsker.

Guiden gir følgende advarsel om alkohol:

- Drikking er ikke en del av den muslimske kulturen og alkohol blir ikke servert åpenlyst. Å være i beruset tilstand, spesielt utenfor hotellets premisser, er svært straffbart.

På disse brunsjene er det derfor lett for turister å komme i klem med loven.

I tillegg til dette, gir etiketteguiden også turister råd om kjøreregler, hvilke klær man bør bruke og generelle råd om respektabel oppførsel.

Sol sand og shopping i Dubai