Her kan du feire nyttårsaften med et smell

Feire nyttårsaften i en storby? Her er seks forslag.

Feir med et smell i en utenlandsk storby. Foto: Colourbox
Feir med et smell i en utenlandsk storby. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke lenge til nyttårsaften nå, og kanskje har du ingen store planer? Hva med å feire inngangen til det nye året i en storby?

Her er seks forslag til byer du kan reise til, og også forlag til hotell som gjør at du bor mist i begivenhetene:

New York

Nyttårsfeiringen på Times Square er godt kjent. Hit flokker både newyorkere og turister når det nærmer seg midnatt. Vi snakker om nesten en million mennesker, så liker du ikke trengsel, er nok ikk dette noe for deg. Skal du ha plass bør du være tidlig ute, før politiet stenger av for å skaffe seg kontroll over folkemengden. Kanskje du like godt bør beskue moroa fra hotellvinduet? Da er i så fall Millennium Broadway Hotel - Times Square et godt valg. Bor du i en av de øverste etasjene, har du god oversikt over hva New York har å by på av nattlige nyttårseskapader.

Praha

Nyrtårsfeiringen i Praha sentrerer seg rundt Det gamle bytorget og Karlsbroen. Magisk stemning i den flotte byen venter deg. Vil du se fyrverkeriet, er det best å ta turen opp til Praha Slott. Bo moderne rett på Det gamle bytorget på det familiedrevne Old Town Square Hotel.

Madrid

I Madrid foregår den store feiringen på Puerta del Sol. Dette er en av byens travleste gater, og nyttårsaften samles folk seg her for å skåle for et nytt år i boblende cava. Spanjoler har ikke lakenskrekk, og i hvert fall ikke på nyttårsaften. Men husk varme klær, for selv i solfylte Spania er det kaldt om vinteren - særlig i innlandsbyen Madrid. Vil du bo rett ved Puerta del SOl, er Petit Palace Londres et alternativ. Våkn opp til en skikkelig baconfrokost dagen etter, og ta deg en lang dusj i hydromassasjedusjen som finnes på alle rom.

Stockholm

Stockholmerne møtes til nyttårsfeiring på Skansen klokken tolv. Skansen ligger på Söndra Djurgården og er et friluftsmuseum og zoologisk hage. Her blir det konsert og show fra 23.15. Ved midnatt braker fyrverkeriet løs. Vil du feire nyttår med stil, bor du som en dronning (eller konge) på Intercontinental Grand Hotel. Lysekroner, himmelsenger og vakre vel bevarte detaljer fra svunne tider.

Paris

I Paris drikkes det selvsagt champagne for å feire det nye året. Parisere samles i tusentall i områdene rundt Eiffeltårnet, Trocadéro og Champs Elysée. Offentlig fyrverkeri lyser opp parisnatten. 700 meter fra nyttårsfesten ligger Hotel le Marquis og venter på deg.

Amsterdam

I Amsterdam er stedene du absolutt bør være på slaget tolv Damplassen eller Rembrandtplassen. Disse to gatene ligger midt i hjertet av Amsterdam og her syder det av liv på nyttårsaften. For et skikkelig stjernesmell av et fyrverkeri, ta turen til Nieuwmarkt. Takterrassen på NEMO museum er åpen for alle og har en fantastisk utsikt over hele byen. Bor du på Die Port Van Cleve Hotel har du nyttårsfesten rett utenfor døren.

Lyst til å reise til en avv byene og feire nyttår? Du finner enkelt de billigste billettene via denne nettjenesten.

Hotellforslagene er hentet hos Hotels.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!