Her havner solbrentofrene

Pass på, du vil vel ikke havne på denne nettsiden?

MYE PENT: Nettsiden TanningDisasters.com viser frem folks soltabber til skrekk og advarsel.  Foto: tanningdisasters.com
MYE PENT: Nettsiden TanningDisasters.com viser frem folks soltabber til skrekk og advarsel. Foto: tanningdisasters.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver eneste sommer går vi rett i den samme fella. Selv om vi vet at vi skal være forsiktig i solen, og da aller helst drukne kroppen i solkrem, så klarer vi å bli solbrent likevel. Det er sånn det bare er.

Og den informasjonen vi får, den gjelder bare alle andre enn oss selv. Selvfølgelig.

Men etter å ha sett nettsiden TanningDisasters.com, tenker du deg kanskje om to ganger før du deiger deg på stranden.

Her havner nemlig solens verst rammede ofrer. De sviddeste av de svidde og de oransjeste av de oransje.

Gjør narr av mislykkede solbadere

TanningDisasters.com har som mål å samle bilder av folks soltabber, noe som kan være alt fra svidde folk til mindre heldige brunfarger.

Enkelte tror at de kan sole seg uten solkrem, mens andre griller seg skitne i solarium.

Nettsiden ble laget for å gi alle de forfengelige solslikkerne en advarsel om at de balanserer på en hårfin linje mellom det å se bra og latterlig ut. Ikke overraskende blir de veldig glad dersom du sender inn bilder av folk som har gått litt for langt, for så å legge de ut på bildegalleriet.

Ja, det er vondt å være solbrent, men dette svir nok enda mer.

Hvordan unngå å lukte svidd? Nyttig app viser hvilken solfaktor du trenger

Slik unngår du å bli et offer

Dersom du vil unngå å bli avbildet på denne nettsiden, gjelder det å ta sine forholdsregler. Og det er her ordet "solkrem" kommer inn i bildet. Klikk her for å få tips om hvor solkremen er aller billigst.

Men husk, at selv om du smører deg aldri så mye inn med solkrem, så gir faktisk ikke solkrem den beste formen for solbeskyttelse.

Det beste er å være i skyggen eller å ha klær, hodeplagg og solbriller på når strålingen er sterkest, altså midt på dagen. Jo høyere sola står på himmelen, jo sterkere er strålingen.

En tommelfinger-regel er at når din egen skygge er kortere enn deg selv, er solstrålingen sterk, og det kan være lurt å trekke inn i skyggen, råder Kreftforeningen.