Her har de aldri rotet bort en eneste koffert

En ganske utrolig rekord.

<b>BEST PÅ BAGASJE:</b> Kansai International Airport, utenfor Osaka, er kåret til den flyplassen i verden som er best på å gjenforene bagasje med eier, i Skytrax World Airport Awards 2015. Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/redlegsfan21/">REDLEGSFAN21</a> / <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">CREATIVE COMMONS</a>
BEST PÅ BAGASJE: Kansai International Airport, utenfor Osaka, er kåret til den flyplassen i verden som er best på å gjenforene bagasje med eier, i Skytrax World Airport Awards 2015. Foto: REDLEGSFAN21 / CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det klart; Vil du være sikker på å ikke miste bagasjen neste gang du skal på ferie, bør reisen gå til Japan.

Kansai International Airport, utenfor Osaka, er kåret til den flyplassen i verden som er best på å gjenforene bagasje med eier, i Skytrax World Airport Awards 2015.

LES OGSÅ: Slik kan du spore bagasjen din selv

Utrolig nok har ikke flyplassen rotet bort en eneste koffert siden den åpnet i 1994, skriver australske News.com.

Det er det britiske flyanalysebyrået Skytrax som har rangert de ti beste flyplassene i verden til å håndtere bagasje, ut fra brukeranmeldelsene til mer enn 13 millioner flypassasjerer.

Tre blant de ti

Undersøkelsen dekker 550 flyplasser i 112 land verden rundt, og Skytrax bruker anmeldelsene til å rangere flyplassene i 20 ulike kategorier.

Bagasjehåndtering er altså en av dem, og japanske flyplasser gjør det særlig bra med hele tre av de ti beste på lista. Sju av ti i denne kåringa er flyplasser i Asia.

- Kåringa er basert på ulike kriterier, som effektivitet, service fra betjeningen og informasjonen i bagasjehallen, sier markedssjef i Skytrax, Peter Miller til The Telegraph.

LES OGSÅ: Tenk på dette når du pakker

Koffertbetjening

Ifølge den britiske avisa er det ikke bare at Kansai ikke har mistet bagasje, som gjør at flyplassen stikker av med seieren. Flyplassen blir også berømmet for blant annet kort ventetid til du får tilbake bagasjen etter landing.

Flyplassen har i tillegg egen betjening som sørger for at håndtaket på kofferten vender utover når bagasjen legges på bagasjebåndet, slik at det blir lettere for de reisende å få tak i den.

Kansai er rangert som den 12. beste flyplassen i verden totalt sett.

Verdens beste flyplass er ifølge Skytrax Singapore Changi Airport, etterfulgt av Incheon International Airport i Sør-Korea og München lufthavn i Tyskland.

Vær obs dersom kofferten har slike hjul

Skytrax' ti-på-topp bagasjelevering
1. Kansai, Japan
2. Hong Kong, Kina - «Spesiell administrativ region» (SAR)
3. Singapore Changi, Singapore
4. Taiwan Taoyuan, Taiwan
5. Incheon, Sør-Korea
6. Tokyo Haneda, Japan
7. Københavns lufthavn, Danmark
8. München lufthavn - Tyskland
9. Zürich lufthavn - Sveits
10. Tokyo Narita - Japan

LES OGSÅ: Derfor blir bagasjen forsinket

Saken har opprinnelig vært publisert på db.no.