Her flyr du billig

De blir stadig flere, og de erobrer stadig større områder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Ryanair utvider ruteprogrammet fra Sandefjord.
Ryanair utvider ruteprogrammet fra Sandefjord. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi snakker om billigflyselskapene, som tilbyr billetter langt under prisene til de tradisjonelle flyselskapene. Her er oversikten over hvem, fra hvor, til hvor – og til hvilken pris.

Fra norsk jord

Fra mars av, flyr to billigflyselskap fra norske flyplasser; Ryanair og Sterling.

Ryanair
Det irske lavprisselskapet opererer med hyggelige priser, som du ”betaler” for i form av null servering på flyturen, og billettbestilling som stort sett foregår over Internett.

Ryanair flyr fra Sandefjord lufthavn Torp, som ligger 110 kilometer sør for Oslo. Per i dag flyr Ryanair til London Stansted og til Frankfurt-Hahn. Fra 4. april starter selskapet også flyvninger til Glasgow Prestwick. Ryanairs politikk er å fly fra mindre flyplasser, så du må ikke regne med å lande midt i smørøyet – noe selskapet også har fått en del pepper for.

Prisene til det irske lavprisselskapet svinger med kampanjer og tilgjengelighet. De aller rimeligste billettene er selvsagt også de med de mest ukurante avgangene. I disse dager er Ryanair i feide med SAS, som selger billige kampanjebilletter til London. Det betyr at du nå kan få en enveisbillett fra Torp til Stansted for 220 norske kroner – skatter og avgifter inkludert.

Reiser du med Ryanair til for eksempel London, er det selvsagt mulig å komme seg derfra og til andre destinasjoner i Europa for en rimelig penge. Irene har 56 destinasjoner på sitt rutekart; De flyr i Sverige, Danmark, Storbritannia, Irland, Italia, Frankrike, Tyskland, Nederland og Østerrike. Denne våren åpner selskapet flere nye ruter, og det er i den forbindelse mulig å gjøre gode kjøp; Du kan for eksempel fly fra Stansted til Roma eller Milano for £19 – eller 245 kroner - hver vei.

 • Ryanairs Internettsider
 • Sterling starter billigflyvninger fra Gardermoen i medio mars.
  Sterling starter billigflyvninger fra Gardermoen i medio mars. Vis mer

  Sterling
  Sterling starter sine flyvninger fra Gardermoen i medio mars. Da kan du fly tur-retur København, Malaga og Alicante for 998 kroner. Det selges selvsagt ikke ubegrenset med billige billetter; Dette er absolutt rimeligste alternativ som det selges ti av på hvert fly. Sterling jobber med tre billettklasser, og til de forskjellige er det selvsagt diverse vilkår som gjelder.

  Mer om Sterlings flyvninger fra Norge finner du her.
  Du kan lese mer om Sterling i denne artikkelen.

  Sterling flyr også til andre destinasjoner fra andre byer i Skandinavia, som er lett tilgjengelige – i alle fall dersom du befinner deg i Østlandsområdet. Du kan for eksempel fly tur-retur fra Stockholm til Roma, Palma, Nice, Barcelona og Las Palmas for 998 svenske kroner – som tilsvarer 877 norske kroner med dagens kurs.

  Mer om Sterlings flyvninger fra andre skandinaviske byer finner du her.

 • Sterlings Internettsider
 • Billigflyenes prispolitikk

  Det finnes etter hvert en god del lavpris flyselskap i Europa. For de aller fleste er det slik at de selger billetter med varierende priser etter forskjellige vilkår og tilgjengelighet – og du er ikke garantert å finne og få tilslag på den billigste billetten.

  De fleste selger hovedsakelig billetter over Internett – og prøver du deg på telefonvarianten, kan du måtte regne med å vente lenge på svar. Internettsalg av billetter oppgis som en av årsakene til at selskapene faktisk kan selge så rimelige billetter – sammen med manglende servering på flyturen, og gjerne bruk av mindre flyplasser som kan ligge et stykke unna den opprinnelige destinasjonen. Merk at dette gjelder mange, men ikke absolutt alle.

  Flyloffing i Europa?

  I tillegg til billigflyalternativene fra Norge, finnes det også lavprisselskaper som flyr enten fra Skandinavia, eller fra lett tilgjengelige europeiske byer som London og Frankfurt. Reiser du for eksempel til Stansted med Ryanair – for 220 kroner – kan du for eksempel fly videre med Go til Milano, Nice eller Lyon for 420 kroner. Akkurat nå har også Ryanair kampanjepriser til Roma og Milano; 245 kroner hver vei, skatter og avgifter inkludert.

  Flyloffing i Europa med billigselskapene kan kanskje være et alternativ til interrail for backpackerne som ikke liker å reise med tog?

  Før du legger ut på leting etter rimelige flybilletter hos lavprisselskapene, så husk: Prisene varierer, så det lønner seg å shoppe litt rundt etter det beste tilbudet. Når konkurransen om kundene virkelig tetner til, kan det være svært gode tilbud å finne; Som å reise nesten gratis mellom Glasgow og Belfast med selskapene EasyJet og Go. Legg også nøye merke til hvilken valuta prisen oppgis i, da noen selskaper bytter valuta etter hvilken avreiseflyplass du setter.

 • Her finner du flere lavpris flyselskaper i Europa.

 • Her finner du destinasjoner og priser i Europa.

 • Her finner du destinasjoner og priser fra Norge.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.