Her finner du smaksprøvene

Her finner du smaksprøvene

Whiskytur - ekte brunfarge i ferien

  1. Her finner du smaksprøvene


Mange av destilleriene stenger rundt jul og nyttår, så planlegger du å reise på denne tiden av året er det best å ringe i forkant. Hva du får med på kjøpet varierer en del. Noen steder er det tilrettelagt for turisme og store grupper med gjester, mens andre steder er det mindre forhold og det er nødvendig å avtale med destilleriet i forkant av et besøk.

Glenfiddich distillery

Ett av de mest kjente skotske destilleriene. Ligger i Bannfshire. Er åpent mandag til lørdag året rundt. Omvisning er gratis. Smaking koster 175 kroner.

Ekstern lenke:Glenfiddich.com

Glenlivet distillery

Blir anbefalt. Ligger også i Bannfshire og er åpent mandag til lørdag fra 09:30-16:00. Søndag fra 12:00-16:00. Omvisning er også gratis her. Smaksturer er tilgjengelige.

Ekstern lenke: theglenlivet.com

Macallan distillery

Har turer og er åpent for publikum. Ligger i Craigellaiche og er åpent mandag til lørdag fra 09:30-17:00. Guidet tur koster 60 kroner, mens smaksprøver koster 175 kroner.

Ekstern lenke: The Macallan

Bowmore distillery

Ligger på øya Isle of Islay. Har åpent mandag til fredag fra kl. 09:00-17:00. Omvisning koster avhengig av hva du ønsker. Destilleriet har også hytter til leie for besøkende.

Ekstern link:Bowemore.com

Glenturret distillery

Her blir den kjente Famous Grouse laget. Ligger i utkanten av Edinburgh. Holder åpent hele året rundt fra 09.00-18:00. Tur og smaking mot avgift.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstern Lenke: famousgrouse.com

Mer info:

The Scotch Whisky Association

Reisen:
Billigste alternativ til Glasgow, som er et godt utgangspunkt for å utforske whiskylandet, er med Ryan Air. Et priseksempel er utreise fredag 11. august med hjemreise mandag 14. august, koster 969 kroner. Andre selskaper begynner på 3500 kroner og oppover.
Det tar i underkant av to timer med tog fra Glasgow til Edinburgh.