Foto: Anne-Lise Reinfelt/Norsk Folkemuseum
Foto: Anne-Lise Reinfelt/Norsk FolkemuseumVis mer

Her finner du julestemningen

Du trenger ikke dra så langt.

Det er adventstid, og på tide å la julestemningen og forventningene komme sigende.

Over hele landet arrangeres det nå julemarkeder, julekonserter, møter med julenissen og utdeling av gløgg og pepperkaker.

Folkemuseet i Oslo
Denne og neste helg (altså 4.-5. og 11.-12. desember) arrangeres det tradisjonsrike julemarkedet i Folkemuseet på Bygdøy. Flere av husene er pyntet til jul slik man pleide på den tiden bygningene er fra. Du kan for eksempel se hvordan en rikmannsfamilie feriet jul på midten av 1700-tallet, eller hvordan det var på en husmannsplass på slutten av 1800-tallet. Rundt omrking på området står det boder der forskjellig håndverk selges. Mer info her.

 Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Jul på Bærums Verk
Bærums Verk er et handlesenter utenom det vanlige, da det er bygget som et gammelt handeltstorg. I desember er det full juleaktivtet her, med boder med spesialmat og håndverk, hest og sledetur, reinsdyr og julekonserter. Mer info her.

Julemarked på Røros
Det aller beste stedet å finne julestemning må vel være på Røros. Den vakre bergstaden har julemarked 9.-12. desember, og den 12. desember gjenåpner også Røros Kirke etter oppussing. Ellers på programmet står julekonserter, pepperkakehusutstilling, turer med hest og slede, og geiteklapping i Per Tørresgården. Mer info her.

Førjul på Maihaugen
Maihaugen på Lillehammer har åpent også nå, og her arrangeres forskjellige aktiviteter frem mot jul. Vi kan nevne pepperkakebaking, forskjellige konserter, julehandel i museumsbutikkene, der du også kan kjøpe noen av de trendy strikkede julekulene signert Arne & Carlos, som henger på Maihaugens designerjuletre. Mer info her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Julehuset i Drøbak
Trenger du noe nytt å pynte med til jul, kan du ta turen til Drøbak og besøke Julehuset. Hit sender også tusener av barn sine brev og kort med ønsker til nissen. Drøbak er forøvrig en veldig stemningsfull liten by. Når du har snoket ferdig i Julehuset, kan du for eksempel ta en glühwein på Det gamle bageri, eller spise et kakestykke på Café Teskje, som også fungerer som galleri. En bedre sjømatmiddag får du på Skipperstuen.

Kongeparken i Stavanger
Fra søndag 5. desember åpner Kongeparken, og inviterer alle til å oppleve Julenissens Hemmelige Verden. Parken er full av smånisser, aktiviteter, boder, juledekorasjoner - og selvsagt venter julenissen på barna inne i nissehuset. Mer info her.

Har du noen andre julemarkeder/arrangementer du vil tipse om? Skriv i debattforumet under.