Her fester du med stjernene

Glamour, party og vakre mennesker. Og tilbudene om nachspiel hagler. Vi tok tempen på utelivet i Bollywood.

Du er ikke alene dersom du har drømt om å feste med de rike og berømte - glamourøse skuespillere, produsenter og modeller. Men dette har du ikke råd til. Så på samme måte som du kjøper fake merkeklær kan feste med stil til en billigere penge.

Bollywood og stjerner

De som vil menge seg med stjerner på alle kanter og samfunnets fiffer og topper burde unne seg en tur ut på Mumbais utelivsscene. Her finner du den høye sosieten i byen og alle stjernene fra Bollywood som må sees.

Bollywoodstjernene har enorm status i India og er mer populære enn sine amerikanske stjernekolleger fra Hollywood.

Vårens store Bollywoodbryllup i Mumbai mellom Abhishek Bachchan og Aishwarya Rai har blitt slått enormt opp, og paret karakteriseres som like stort som Brad Pitt og Angelina Jolie.

 Foto: Dag Erik Grøtnæs
Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


Foruten disse kan du møte et vell av lokale indiske stjerner i Bollywood-sirkuset ute på byen. Det eneste som kanskje er litt trist er at du sjelden eller aldri vil få vite om den du stod ved siden av i baren, dultet borti på dansegulvet eller stod i dokø sammen faktisk var en stor hot-shot i verdens største filmindustri.

Regn med tilbud

Blonde jenter, pass opp. Dere er særdeles populære, og ikke bli sjokkert når gutta i rickshawene (den lokale tuktuken) roper "I love you" etter deg fra tid til annen. Er du lys i huden vil du alltid være attraktiv og interessant.

Når du er ute på de trendy stedene vil tilbudene om å bli med til nachspiel og andre fester hagle. Dessuten er filmprodusenter kontinuerlig på jakt etter statister til filmene sine. Derfor kan du regne med mange tilbud om å komme på filmsettene for å være lerretspryd i produksjonene deres.

Har du en dag til overs kan du godt møte opp og ta en vakt på 8 timer. Dette vil betale deg rundt 1.000 rupies eller cirka 150 kroner. Du blir ikke rik, men du kan sette det opp på CV'en din.

>>Les om da DinSide var statister i en Bollywoodfilm.

 Foto: Dag Erik Grøtnæs
Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


Hvor fester du

Hva forventer man av utelivet i India? Det er opp til den enkelte å gjøre seg opp en mening, men at det skulle være et pulserende hot og kult uteliv var egentlig litt overraskende. Indere kan feste, og drar du ut i Mumbai som er den virkelige utelivsmetropolen i verdens nest mest folkerike land vil du garantert ikke kjede deg.

Velger du de trendy klubbene nord i Mumbai vil du garantert støte på Bollywoodstjerner i fleng, nesten uansett hvilken dag du velger. Lørdag den beste dagen, og da er det stappfult på de kuleste stedene med skyhøy glamfaktor.

 • Enigma
  Uten tvil Mumbais og Indias feteste utested. Klubben ligger på J.W Marriot Hotel i Juhu nord i Mumbai og er et skikkelig kult utested. Klubben kunne like gjerne ligget i New York, London, Oslo eller Ibiza - med andre ord, den er et kult sted som passer inn over alt. Dette er også utestedet som frekventeres oftest av de store stjernene. Uansett når du kommer er partyfaktoren høy, med lørdager som toppdag. Da kommer alt som kryper og går av kjendiser og stjerner. Er du litt tidlig ute og pen i tøyet, har du ingen vansker med å komme inn.

  Her fester du med stjernene


  Prisen er ikke avskrekkende heller, selv om dette er det dyreste stedet i India. Du kjøper også bonger for å kjøpe alkohol, så du slipper å tenke på driks til serveringen. Prisene varierer fra dag til dag, men gå ut fra at det ligger litt under norske priser.

 • Not just jazz by the bay
  Et mindre sted som ligger like ved Chowpatty beach helt sør i Mumbai. Stedet er svært populært, lite og trangt. Et typisk se og blitt sett sted, men prisene er langt "bedre" enn hva de er på Enigma. Stedet har en langt roligere puls, og er du ikke ute etter de drivende rytmene, men heller en litt roligere kveld, er dette stedet for deg. Her arrangeres det også ofte karaokekvelder.

 • Mocha
  Mocha har flere barer/restauranter plassert rundt i Mumbai. Men bare i de mer eksklusive strøkene.

  Velger du å spise er maten typisk indisk, og du må selvsagt be om mindre sterk mat dersom du ikke er av typen som vil la tunga brenne og magen boble. Som bar besøkes den av de som føler for litt mindre kjør på byen, men det er high-class mennesker som kommer og vil du ha plass kan det være lurt å komme forholdsvis tidlig.

  Hvor spiser du

  Indisk mat er velsmakende, sterk og rik. Men India er virkelig ett av de landene hvor bakteriefloraen er så forskjellig fra hva vi er vant med, at du nærmest ikke kan unngå å få en viss form for "Delhi-Belly."

  Men det trenger ikke bli et ubehagelig besøk av den grunn. Pakk med deg magetabletter og hold deg til litt finere restauranter, så har du en sjanse til å unngå de aller argeste bakteriene. Dessuten er mat i India forsvinnende billig. Hovedretter får du til mellom 200 og 500 rupies noe som tilsvarer cirka 30 til 70 kroner.

   Foto: Dag Erik Grøtnæs
  Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


  Servicen i India generelt er ekstremt bra, og de gjør alt som står i sin makt for at du skal få det akkurat som du vil. Betjeningen er stort sett alltid godt skolert i engelsk, og selv om alt ikke går like fort og effektivt som vi er vant til fra vestlige land, henger de virkelig i "stroppen" for at nettopp DU skal få det du forventer når du er på en fin restaurant.

  Disse restaurantene prøvde vi, og magen vår forteller at dette er steder du mest sannsynlig kan føle deg trygg:

 • Gaylords
  Alle som har sett "Meet the parents" ler godt av navnet, men restauranten er Mumbais eldste, med et typisk victoriansk utseende og lyse flotte lokaler. Menyen er egentlig fast, men gjør gjerne som oss og bestill "litt av hvert" for å få en smak på bredden av hva indisk kjøkken har å by på.

 • The Orient
  Restauranten ligger på Sea Princess Hotel, men er ikke tilknyttet hotellet for annet enn at den ligger inne på området. Restauranten er liten, god mat, men ikke spesielt spektakulær og er kanskje ett litt kjedelig sted å spise. Men trygt er det, og prisen skremmer heller ingen.

 • Fine Dine Global cuisine & Quay lounge&bar
  Flott restaurant med både internasjonal mat og indisk mat. Stort menyvalg hvor du til og med kan få norsk laks i to forskjellige retter. Dette er også en forholdsvis kul lounge hvor du på kveldstid kan nyte god drikke og flott utsikt over Chowpatty beach. Det er her du kan se det som kalles "the diamond necklace" som utgjøres av gatebelysningen langs stranden.