Her feirer du nyttår

Nyttårsaften skal by på store opplevelser, og da holder det ikke lenger med hjemmefest.

Det begynner å bli farlig sent, men for deg som har glemt at nyttår kommer rett etter jul finnes det fortsatt håp. Mens sydenreisene er i ferd med å bli utsolgt, er det fortsatt godt med muligheter for en storbyweekend. På høyfjellet holder hotellene åpent, og krysser fingrene for snøfall. Vi har samlet alternativene for deg som liker å vente til siste liten.


De mest populære

Blir dette årets nyttårsfeiring?
Blir dette årets nyttårsfeiring? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det meste av sydenturene er utplukket, men kan du ta deg fri noen dager på nyåret er det enkelte ledige to-ukers turer i romjulen. Er du mer interessert i en kort avstikker til en storby, har du langt flere alternativer. Populære byer som London, Praha, Barcelona og Paris selger nå unna som varmt hvetebrød. Frister det med Madrid, Amsterdam, Lisboa eller Brussel har du litt mer spillerom.

- Hovedsakelig er det storbyer i Europa som gjelder rundt nyttår. Paris, London og Barcelona er svært populære. Byer som New York og Bangkok trekker også, sier administrerende direktør i Kilroy Travels, Åsne Trommald som kan forsikre om at det fortsatt er mulig å reise til de aller fleste byene hvis man er litt fleksibel.

Her kan du sjekke hva som er ledig til storbyene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sviktende millenniumsfeiring

At det er vanskelig å oppdrive ledige plasser til Syden er ikke overraskende. Dårlig vær har sørget for en god høst for charteroperatørene. I tillegg er reisebransjen klok av skade, etter at fjorårets millienniumssatsing ikke ble noen suksess. I år er forhåpningene mer moderert.

- Vi selger veldig bra. Interessen for å reise bort over jul og nyttår er større i år enn i fjor, forteller produktsjef i Saga Solreiser, Solveig Kohagen. Aller mest populært i år er cruise i Karibia og nyttårsfeiring på Madeira.

Her kan du sjekke hva som er ledig til Syden.

Nyttår på fjellet

Det er godt med snø i høyfjellet, men verre for steder som Kongsberg, Kvitfjell, Oppdal og Narvik. Nå viser imidlertid gradestokken minus på langt flere steder enn i ukene som har gått. De fleste skistedene har, om ikke annet, satt i gang snøkanonene. Høyfjellshotellene disker opp med nyttårsbuffeer og underholdning, og melder om stor pågang for nyttårshelgen. På Geilo ligger snøen metersdyp, samtlige hytter er utleid, og nå begynner hotellene å fylles.

- I år har det vært veldig stor pågang, både for jul og nyttår. Vi merker det blir stadig mer populært, og det blant alle slags folk, fra enslige til ungdomsgjenger. Men hovedtyngden er fortsatt familier, forteller turistsjefen på Geilo, Einar Øyo.

Her kan du sjekke hva som er ledig på høyfjellet.

Billig reise?

Den enkleste måten å få seg en ferie i siste liten er å følge med på vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Hvis du er i tvil om hvor reisen bør gå, kan du sjekke lesernes egne anbefalinger og reisebrev i Din Reiseguide. Her kan du også selv gi karakterer på reisemål hvor du har vært. Om flyene går som de skal finner du ut i vårt nye verktøy, Fly i rute?