Her får stuepikene voldsalarm

Vil at hotellpersonalet skal føle seg tryggere på jobb.

To hotell i New York har bestemt seg for å dele ut voldsalarmer til sine ansatte. Foto: Colourbox
To hotell i New York har bestemt seg for å dele ut voldsalarmer til sine ansatte. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjølvannet av to mye omtalte hendelser som involverer påstander om seksuelle overgrep mot stuepiker i New York, har hoteller nå bestemt seg for å gi sine ansatte voldsalarm.

– La alle som skal til New York vite at når de bor på et hotellrom, er rengjøringspersonalet utstyrt med en alarm som de kan slå på øyeblikkelig, dersom du skulle være så dum å oppføre deg upassende, sier Peter Ward, leder i New York Hotel & Motel Trades Council, som representerer cirka 30.000 arbeidere, til The Wall Street Journal

Folk glemmer rareste tingene på hotellet ... Bare se her!

Ligner på trygghetsalarmer

Nora Walsh, som er talsperson for The Pierre hotel, skal ha bekreftet at hotellet vil dele ut alarmer til personalet. Alarmene skal ligne på trygghetsalarmene som blir brukt av enkelte eldre og syke, og vil bli tatt i bruk så snart som praktisk mulig.

Hotellet The Sofitel New York skal også ha bekreftet at de ønsker slike voldsalarmer for sine ansatte.

Ifølge Ward jobbes det med at voldsalarmer skal bli obligatorisk på alle New York-hotellene. Dersom det blir innført, vil det trolig skje fra og med neste år.

Tøft å være kvinne på jobb: Blir diskriminert og trakassert

Kvinner mest utsatt

– I vår bransje er det flere kvinner som kan være utsatt for diskriminering, har Jorid Tveita, leder ved Oslo og Akershus hotell- og restaurantarbeiderforening, tidligere uttalt til DinSide.

Tveita tror blant annet romrenholdere kan risikere å bli trakassert, og utdyper:

– Romrenholdere er gjerne alene med gjesten eller gjestene på rommet, selv om det egentlig ikke er meningen. Hvis det er vorspiel eller lignende, da kan romrenholderen få kommentarer, og det er ikke trivelig.

>>>Se hva som skjer om du ikke behandler kelneren skikkelig

Mye ekshibisjonisme

Seksuell trakassering er mer vanlig enn grove overfall, sier både tidligere og nåværende hotellarbeidere i New York til The Wall Street Journal. En typisk hendelse er at gjesten bestiller porno bevisst før romrenholderen kommer, og deretter "plutselig" spretter ut av baderommet kliss naken i det den hotellansatte kommer inn i rommet.

– Det er uvanlig hvis vi ikke har et halvt dusin tilfeller av dette slaget hvert år, mener Ward.

Men det er ikke bare menn som trår over grensen. Kvinner kan faktisk være like ille. Det hevder en anonym kilde som tidligere har jobbet for et luksushotell i New York, og han mener videre det er mye ekshibisjonisme blant enkelte hotellgjester.

Ikke vær på rommet sammen med gjesten

Ward mener det er flere ting hotellene kan gjøre; forbedring av sikkerhetsprosedyrer, bedre utnyttelse av elektroniske nøkler og det å sjekke opp rengjøringspersonalet som har vært i et rom lengre enn normalt.

Generelt blir hotellpersonale frarådet av foreningen av å være på rommet når gjesten er der.