Her får ingen menn sove

Hotell i København satser på egen etasje for bare kvinner.

Menn får sove her, men ikke i kvinneetasjen. Det er nemlig forbudt.  Foto: bellaskycomwell.dk
Menn får sove her, men ikke i kvinneetasjen. Det er nemlig forbudt. Foto: bellaskycomwell.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag 16. mai åpner det nye hotellet Bella Sky Comwell i København en egen etasje for bare kvinner.

Etasjen har fått navnet Bella Donna, hvor det kun er mulig å få adgang med kvinners nøkkelkort.

Selve hotellet er formet som en spektakulær skyskraper, og ligger i Københavns nye bydel, Ørestaden. Ifølge hotellets egne nettsider er det Skandinavias største hotell med sine 23 etasjer, 814 rom og 30 møte- og konferanserom.

Grand Hotel har egen kvinneetasje - designet av norske kjendiser. Se her!

– Mer hygienisk

Hotellets ledelse skal ha snakket med en rekke innflytelsesrike og bereiste kvinner, og funnet ut at de ønsker seg en egen kvinneetasje.

Det var tre hovedgrunner til at de ønsket seg dette.

Over halvparten av de spurte kvinnene følte at en kvinneetasje ville gi dem ekstra trygghet, i tillegg til at den ville føles mer hygienisk ettersom den forrige gjesten var en kvinne, og at de foretrekker et rom som er tilpasset kvinners behov, skriver hotellet i en pressemelding.

Gjør et kupp! Her har hotellprisene sunket mest

Dette ønsket kvinnene

Så hvordan ser egentlig et typisk hotellrom for kvinner ut?

I undersøkelsen kom det frem at de ønsket badekar, stort dusjhode, effektiv hårføner, make-up-speil med forstørrelse. Utstyr som engangshøvler, store håndklær, økologiske skjønnhetsprodukter og sanitære elementer ble også nevnt.

Men det er ikke alt.

Kvinnerommene skal også skille seg ut fra vanlige hotellrom ved å være lyse, enkle og luftige. De vil ha en stor seng, mange puter og god utsikt. Trådløs internett, dockingstasjon til egen iPod og speil i full kroppsstørrelse er også et must.

Se opp! Danske hotell angripes av veggedyr

Lite opptatt av sprit og øl

Kvinnene fortalte også at de ønsker seg et skap fylt med mange kleshengere, samt ha et solid utvalg av kvinnemagasiner, badekåper, tøfler og friske planter.

Til og med minibaren skiller seg ut. Den må nemlig gjerne inneholde juice, sjokolade av høy kvalitet, champagne, vin og kildevann. Sprit og øl er derimot ikke så viktig.

De fleste av kvinnene som deltok i undersøkelsen svarte også at de ønsket at hotellet skulle huske dem og deres spesifikke ønsker til hotelloppholdet.

Det blir med andre ord spennende å se om denne Bella Donna-etasjen lever opp til kvinners forventninger.