- Her får hunden din leverpostei til frokost...

Hunden skal ikke lenger på kennel når eieren reiser på ferie - de skal også på hotell. Vi besøkte et av Norges mest spesielle hundehoteller.

Publisert
Sist oppdatert
Hos oss er hunden et familiemedlem.


- Det er mange som har spesielle ønsker når de kommer til oss med hundene sine. En brødskive med leverpostei til frokost og biff til middag, vi prøver å oppfylle alle ønsker så sant det er mulig, sier Espen Kleve.

Han har akkurat tatt imot DinSide på Pets Paradise i Vestfossen, Øvre Eiker. Sammen med medeier Lawrence Vindtorn, har de to gründerne skapt et hundehotell for deg med litt spesielle ønsker for hunden din.

- Det er likevel viktig å få frem at vi ikke bare har luksusordninger for hundepass. Det koster 250 kroner natten for et standard rom med flatskjerm her. Det er ikke noe stor prisforskjell fra en vanlig kennel, sier Espen og lukker opp en grønn safe i resepsjonen.

Diamanter til 217 000 - om du er en hund etter oppmerksomhet.
Diamanter til 217 000 - om du er en hund etter oppmerksomhet. Vis mer


Firbent luksus


Ut av safen kommer noen av det mest ekstravagante hunderekvisitter vi har sett. To stykk halsbånd (om man kan kalle det ) besatt av glitrende diamanter.

- Vi har ikke solgt noen av disse enda, men har dem for å vise at vi kan ordne alt til hunden din om du ønsker det, sier Espen mens han fester flere hundre diamanter rundt halsen på modellen Brutus.

Har du 217 000 kroner å avse, kan halsbåndet bli ditt. Ønsker du en litt enklere versjon med kun én diamant på 1,2 karat, er prisen halvert til 105 000 kroner.

Flott og forfengelig - ja. Kanskje litt i overkant av hva en hund kan bry seg - skulle vel tro det.... Det er uansett bare en av mange små gimmiker som gjør Pets Paradise til et spesielt sted. Nå har ikke DinSide vært på så mange hundehoteller eller kenneler tidligere, men det hele ser ut til å være et hotell i særklasse for våre firbente venner. Og hunder trenger vel også en ferie i ny og ned skulle man tro?

Plassert i landlige omgivelser i underetasjen på en låve, rommer hotellet 25 rom i kategoriene hovedsuite, junior suite og standard. Uteplassen er det heller ikke noe å si på. 25 luftegårder av 40 kvadratmeter hver, gir massevis av lekeplass for en hundeferie.

Se store bilder fra Pets Paradise i bildespesialen under:
Artikkelen fortsetter under bildespesialen


Solskinnshistorier i finanskrisetider

Et kjapt søk på nettet, og du vil finne mange som hevder å drive hundehotell i disse dager. Det skal likevel litt mer til, enn å døpe om en kennel, mener de to hotellsjefene i Vestfossen.

Ingen vold, men noen damer i dusjen vises gjerne for gjestene på Pets Paradise. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Ingen vold, men noen damer i dusjen vises gjerne for gjestene på Pets Paradise. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


- Det er en grunn til at vi kaller det et hotell. Vi var først ute med å lage et skikkelig hundehotell da vi startet opp for 2 år siden. Vi har vært en del i media, og ikke lenge etter var det flere som døpte om kenneler og fulgte hotelltrenden, sier Lawrence.

- Vi har likevel et ganske annet konsept her. Vi har prøvd å fjerne burfølelsen helt når hundene er på hotell. Ute har de stor plass å leke på, og vi går turer med alle hundene og sosialiserer mye med dem hver dag. Inne har de koselige små og store rom, og er ikke stuet sammen i bur.

- Hunden er et familiemedlem, og du ville ikke levert barnet ditt på døren et sted hvor du ikke kunne komme inn å se hvordan det skulle bo den neste uken. Her kan alle komme inn og se seg om for å forsikre seg om at hunden blir tatt godt vare på. Mange kenneler tillater ikke dette. Er hunden din her i tre uker, så merker du en stor forskjell på hunden din når den kommer hjem. Den blir preget av å ha det bra, mener Lawrence.

Solskinnshistoriene kommer i fleng, og de to forteller om hunder som har snudd i døren og gått inn på hotellet igjen når eieren har kommet hjem etter ferien for å plukke dem opp.

Og når sant skal sies, så lukter det knapt bikkje når du kommer inn i resepsjonen hos Pets Paradise. Noe som kanskje skyldes at det ikke er så mange hunder her akkurat nå?

- Det er ferieukene og sommeren som er høytider for oss. Men vi har også merket finanskrisen godt. Folk reiser ikke like mye på lange ferier som da vi startet opp, sier Espen.

Lawrence Vindtorn og Espen Kleve driver hundehotellet i Vestfossen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Lawrence Vindtorn og Espen Kleve driver hundehotellet i Vestfossen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Flatskjerm og heismusikk


Vi tar en titt på de forskejllige rommene inne på hotellet. Lysekroner henger i taket og flatskjermer pryder veggene. I bakgrunnen høres rolig R&B.

- Vi er ingen hundeguruer, men vi har snakket med mange spesialister, hundepsykologer og dressører før vi designet hotellet. Det her med TV-er er vår egen idé. Teorien vår er at hunder ofte roer seg foran TV i hjemmet, og derfor vil de roe seg på hotellet når de har egen skjerm på rommet.

Hva går det mest i på kveldene da?

Det er mest video. Vi fører streng sensur, og viser ikke voldsfilmer her. Tegneserier er populære, ellers går det mye i "Huset på prærien", ler Lawrence.

Pets Paradise fakta:

Hotellet ligger ca. 1,5 timers kjøring fra Gardermoen flyplass og 1 time fra Oslo. Hotellet tar også imot katter. Hovedsuite koster 550 kroner natten, junior suite 350 kroner og standard rom 250 kroner. Menyen på behandlinger og tilbud er stor. Om du ønsker det, kan du få 24 timers personlig hundepasser til bare vofsen din for 5000 kroner. Da er personen med hunden din hele tiden. Det er alltid noen sammen med hundene på hotellet, uansett - hele døgnet.


Effekten er imidlertid god mener de to. Mange hunder begynner å ule når filmen tar slutt. For musikken sin del, er det heller ikke hva som helst som blir spilt. Hundeører er visstnok meget kresne.

- Er det stille inn på hotellet, ender det ofte i eskalerende bjeffing når en hund begynner. Vi har erfart at musikk får hundene til å slappe av bedre, men det er langt fra alt som funker. Klassisk er ikke tingen, som så mange skulle tro. Det er for høye toner for hundene. Vi har prøvet og feilet oss frem til at Soul og R&B er det hundene digger mest, sier Espen.

Ordner det meste

Alle hundene som kommer til hotellet får standard hundemat om ikke noe annet blir avtalt. Kommer eierne med egen mat, så kan det meste tilbredes.

- Mange har spesielle ønsker for hundene sine, og vi har for eksempel de som vil at hunden skal ha en brødskive med leverpostei til frokost. Det er ikke noe problem, sier Espen og legger til at det er de små hundene som ofte har de største kravene.

Skulle du ønske et portrett av din lille venn, så er Lawrence kunstner og har kontakter så du kan få malt hunden din etter ønske. I samme bygget som hotellet, så har han også fotostudio om et bilde passer bedre. Skulle du ønske et eget hundehus prosjektert og bygget etter egne krav, så ordnes også dette ut fra hotellet.

- Vi prosjekterte et hundehus til 450 000 kroner for litt siden. Det var en dame fra utlandet som ville har en to etasjers hundebolig på 60 kvadratmeter. Huset ble utstyrt med blant annet vannbåren gulvvarme og to murte peiser, men vi lager også helt standard hundehus til noen tusenlapper for den som måtte ønske det, sier Lawrence.

Voff, sier vi...

Når hunden din skal ha det som en konge, er Pets Paradise rette stedet.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Når hunden din skal ha det som en konge, er Pets Paradise rette stedet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer