Her får du vinterferie i siste liten

Kommer vinterferien på deg, som julekvelden gjør på kjerringene? Her er siste liten tips for noen fridager i februar.

De fleste fylkene har vinterferie fra den 19. februar (uke åtte). Enkelte starter uken etterpå, mens de siste etternølerne har fri fra 5. mars.

Tips for deg som ikke har ordnet ferien ennå:

 • Det er enklere å finne ledige flybilletter enn charterbilletter.
 • Finner du ikke reiser fra din nærmeste flyplass, sjekk flyplasser der skolene i området har andre feriedatoer.
 • Vinterferie i snøen? Det er fortsatt ledig i fjellet. Sjekk med bookingkontorene hos de forskjellige skistedene.
 • Flybilletter


  Hos SAS Braathens bruker vi selskapets lavprisbarometer for å finne frem til rimelige billetter. For eksempel fra Oslo til London for 1.894 kroner per person inkludert avgifter, utreise 21. februar, hjemreise 24. februar.

  Har du ferie uken etter, kan du reise samme strekning med Norwegian for 919 kroner med avgifter. Utreise 27. februar og hjemreise 2. mars. Med samme selskap får du en tur til Krakow for 1.395 kroner med utreise 26. februar og hjemreise 31. mars.

  Trondheimsboere med Sydenbehov kan fortsatt få billetter til solleilighetene i Spania. 4.544 kroner tur-retur Trondheim - Murcia, utreise 24. februar og hjemreise 3. mars.

  Eller hva med en tur med Ryanair fra Sandefjord til Marseilles og tilbake, 20.-22. februar, for 579 kroner før handlingavgifter og bagasjeavgifter.

  Sydenferie

  Vinterferie i sikte? Vi hjelper etternølerne! Foto: Bart Noszka
  Vinterferie i sikte? Vi hjelper etternølerne! Foto: Bart Noszka Vis mer


  Sisteliten sydenferie er også mulig i vinterferien. I skrivende stund finner vi for eksempel fly med hotell fra Oslo til Monastir i Tunisia for 2.790 kroner, en uke fra 17. februar, med Detur. Samme reise og selskap for de med vinterferie i siste periode, koster 1.990 kroner. Utreise 3. februar.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  17. februar kommer du deg fra Stavanger til Gran Canaria, en ukes opphold på uspesifisert bosted, for 3.495 kroner. Operatør er Star Tour. Fra Ålesund kommer du til samme sted med samme betingelser hos Ving for 3.895 med utreise 17. februar.

  Syns du det holder med kun flyreisen, finner vi ledig plass hos Ving til Madeira fra Oslo med utreise 19. februar. Da kan du være der en uke. Pris: 1.995 kroner.

  Fjellferie

  I Nesbyen melder turistsjef Birgit Rustberggard at de fortsatt har litt ledig kapasitet. For eksempel kan en familie på to voksne og to barn bo på Fagerhøy Fjellstue i fem døgn, søndag til fredag, inkludert frokost, nistepakke og middag for 7.425. Det er 1.856 per person. Tilsvarende koster tre døgn fra søndag 4.635 kroner. Prisene gjelder både uke åtte og uke ni.

  På Geilo er det også ledig. For eksempel får du en leilighet på 65 kvadratmeter for seks til åtte personer fra søndag til søndag, for 8.200. Med full kåk blir det drøye tusenlappen per hode.

  Frister Oppdal, har de ledig på Quality Hotel Oppdal i uke åtte og ni, for 1.030 kroner i familierom. Prisen gjelder per rom per dag i ukedagene, og inkluderer frokost.

  Frister det med vinterferie i hvite fjell, er løpet med andre ord langt fra kjørt. Ta en liten runde til dine favorittsteder, og sjekk selv.

  >> Når er skoleferiene? Her får du oversikten fra hele landet.

  GOD FERIE!