Her får du verdens verste øl

Amerikansk øl ble kåret til taperen med klar margin.

Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox
Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

What does American beer and making love in a canoe have in common? Both are fucking close to water.

Dette er en klassiker av en vits, og den sier noe om hvordan det amerikanske ølet oppfattes - som altfor tynt skvip som egentlig ikke smaker noe.

Nå er det sikkert mange som tenker: "Å, jenteøl, med andre ord!" Og ja, kvinner liker ofte lysere øl bedre enn mørkt øl, men det skal da smake noe, likevel.

Nedstemt

Amerikansk øl kom aller dårligst ut i en undersøkelse der over 3.400 personer fra 99 land ble medt om å stemme på landet de mente hadde det verste brygget. Og det må bare sies at denne undersøkelsen, som Titanic Awards står bak, absolutt ikke er vitenskapelig.

Til pinnekjøtt sverger de fleste til øl. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Til pinnekjøtt sverger de fleste til øl. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt Vis mer


Men vi kan likevel videreformidle at 36,2 prosent av dem som stemte mente amerikansk øl var verst. Det er milevis unna nummer to på listen, kinesisk og italiensk øl, som hver får 6,9 prosent av stemmene. Se hele listen hos Huffington Post.

Ikke kjøpt inn juleølet ennå? Sjekk hvilket som er folkets favoritt i denne saken.

Syv tips som gjør ølet bedre:
Det er juletid, og øl og akevitt står gjerne fremme på spisestuebordet. Under finner du noen tips til hvordan du sikrer deg at ølsmaken blir best mulig.

1. Pass på at glasset er helt rent. Det sier seg jo selv at smaken blir bedre da. Hvis ølet ikke skummer, eller boblene klistrer seg til innsiden av glasset, er det et tegn på at det ikke er helt rent for fett eller såperester.
2. Bruk tid på å helle ølet over i glasset. Da beholder du mest mulig av kullsyren. Start gjerne med å helle rett ned i bunnen av glasset. Når du har fått så mye skum som du ønsker, går du over til å helle mot kanten av glasset.
3. Mørkt øl har ofte noe bunnfall, så la flasken stå i oppreist stilling en stund før du begynner å skjenke, og ikke tøm flasken helt.
4. Ikke drikk ølet iskaldt. Da får du ikke frem alle nyansene i ølet. Perfekt temperatur er rundt 6-7 grader for lyst øl, mens kraftigere øl som bayer, mørk lager og stout bør holde 10-14 grader. Bokkøl, porter og indian pale ale kan godt holde 14-16 grader.
5. Kraftige øl med høy alkoholprosent kan godt lagres lenge før det drikkes, men det må være på et mørkt og svalt sted, og de bør lagres stående.

Flere tips om øldrikking får du på nettsiden Drikkeglede.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer