Her får du skredvarsler

Ny tjeneste kan gi deg råd, men ikke stol blindt på varslene.

Slik ser faresymbolene i skredvarslingstjenesten ut. Foto: Varsom.no
Slik ser faresymbolene i skredvarslingstjenesten ut. Foto: Varsom.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått flere skred i fjellene i Norge de siste dagene. I dag er det rapportert om skred i Hemsedal og for et par dager siden gikk det skred i alpinanlegget på Oppdal.

Denne helgen starter vinterferien i et flertall av norske fylker, og da kan det passe bra at NVE, Meteorologisk institutt, Statens Vegvesen, Jernbaneverket og NGI i samarbeid flagger en tjeneste som gir regionale snøskredvarsler.

Se også: Snøbrettkjøreren som ble reddet av airbag

Prøveversjon nå

Riktignok en prøveversjon som er like spekket med forbehold som faktiske varsler, men den kan likevel gi en pekepinn på hvor du bør være ekstra forsiktig.

Du bør også ha kunnskap om hvor faren er størst, utstyr og hvordan du best sikrer deg. Les mer om hvordan du unngår snøskred.

På skredvarslingstjenesten legges nå varsler ut kun to ganger i uken; mandag og torsdag. Formålet i år er å teste systemer og metoder, ikke å tilby et daglig snøskredvarsel. Det advares mot at det kan oppstå feil, eller at nettstedet vil benytte endrede metoder underveis, slik at det ikke blir et jevnt varsel for alle 23 regioner.

Og ved de regionale varslene kan vi lese forbehold som OBS! Snøskredvarslingen er under test og utvikling med variabel kvalitet. Bruk på eget ansvar..

Her finner du nettjenesten: Varsom.no

De som står bak, ønsker tilbakemeldinger på tjenesten. Er det noe du savner/kunne ønske deg annerledes, bør du benytte anledningen. Målet er at en full versjon skal være klar til neste vintersesong, da med daglige varsler.

Les også om hvordan Statens vegvesen som tar ibruk sjokkbølger for å utløse skred i kontrollerte former. (Fra NRK)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer