Her får du mest for feriepengene

Europa er dyrt, vil du ha mye igjen for pengene bør du reise til Latin-Amerika.

Vesteuropeiske byer er dyre å besøke, og Oslo er dyrest av alle. Mest igjen for pengene får du om du velger å reise til Latin-Amerika eller Asia. Dessuten blir Japan stadig billigere. Det viser en verdensomspennende levekostnads-undersøkelse utført av Economist Intelligence Unit.

Oslo dyrest

Oslo kom på toppen av listen over de dyreste byene av de 132 i undersøkelsen. Teheran i Iran er billigst.

Topp ti

 1. Oslo, Norge
 2. Paris, Frankrike
 3. København, Danmark
 4. London, Storbritannia
 5. Tokyo, Japan
 6. Osaka Kobe, Japan
 7. Reykjavik, Island
 8. Zurich, Sveits
 9. Frankfurt, Tyskland
 10. Helsinki, Finland

Bulgarske vinstampere. Foto: Bulgaria Travel
Bulgarske vinstampere. Foto: Bulgaria Travel Vis mer

Ferievalg

Hva avgjør ditt valg av reisemål? (Avsluttet)
Hva jeg kan se og oppleve(46%) 77
Prisen på reisen og levekostnadene(40%) 68
Været(14%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Europa er generelt dyrt. Vil du slippe billig unna her, bør du legge turen til Aten/Hellas (55. plass) eller Lisboa/Portugal (59. plass). Aller billigst i Europa er Almaty/Kazakstan og Sofia/Bulgaria (delt 111. plass), samt Tasjkent/Usbekistan (120. plass).

Billigst

Vil du slippe billig unna på ferieturen, gir Latin-Amerika/Mellom-Amerika mest igjen for pengene sett under ett. Ingen av byene i regionen når opp på topp 50 av de undersøkte. Dyrest i regionen er Guatemala by/Guatemala (63. plass) og Mexico by/Mexico (68. plass). Rio de Janeiro og Sao Paolo i Brasil har blitt dyrere det siste året, men ligger likevel nede på delt 79. plass. Regionens billigste by er Asuncion/Paraguay (124. plass).

Også i Asia er det billig å leve. Teheran ligger på bunnen av listen. Manila/Filippinene ligger nest nederst. (Tokyo er tre ganger dyrere å leve i enn Manila). Andre byer i Asia er også rimelige destinasjoner for tilreisende: Kuala Lumpur/Malaysia (88. plass), Bangkok/Thailand (92. plass) og Katmandu/Nepal (126. plass). Andre byer i området er relativt kostbare, som byene i Japan, samt Singapore (14. plass) og Seoul/Sør-Korea (11. plass).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdt å merke seg er også at nordamerikanske byer holder seg relativt rimelige i forhold til hva som var tilfellet for noen år tilbake, på grunn av presset dollarkurs. Det har også blitt langt billigere enn tidligere å feriere i Sør-Afrika, om man skal legge utviklingen i byene Johannesburg og Pretoria til grunn. Her har levekostnadene falt med ti prosentpoeng det siste året.

>> De billigste ferielandene og de billigste charterlandene finner du her