Her får du kontakt med selskapene

Her er adresser og telefonnumre til selskapene vi har omtalt i artikkelen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hjem til jul? Da kan det være greit å ta kontakt snarest, i alle fall om du reiser med fly eller tog.

Busser eller tog

Sjekk ruteinfo og priser her. Vil du spørre noen om ruter og tider kan du alternativt gjøre det på e-post: ruteinformasjon@nor-way.no. Ringer du, koster det fem kroner per minutt. Nummeret er 820 54 300.

NSB har fulle tog, men er du rask kan det likevel hende du sikrer deg et sete. Gå til NSB for opplysninger om rutetider og plassbestilling. Du kan også ringe NSB på 815 00 888, for 39 øre per minutt.

Fulle fly

Flyene har få seter igjen, allerede en måned før jul. Derfor kan det lønne seg å løpe til skrankene dersom du insisterer på flybåren juletransport. SAS sine nettsider finner du her. Dessverre må vi si at dette ikke er av de mest brukervennlige sider å lete fram priser og tilbud på. En telefon kan derfor være den raskeste løsningen. Nummeret er 810 03 300, prisen er 24 øre i minuttet. Vi har tidligere testet telefonkøene hos bl.a. SAS, og funnet at du får ganske kjapt svar dersom spørsmålet gjelder innenlandske flygninger. Ønsker du å sende forespørsel på e-post kan resultatet bli nedslående. Vår test viste at det tar tid, og at du som regel kun blir henvist til telefonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Braathens sliter med økonomien, men det er ikke på grunn av belegget på juleflyene. For Braathens på nett, klikk her. Vil du sjekke ledige seter går det ganske greit. Litt mer komplisert er det å bestille. Det går nok fortsatt raskere å kaste seg over telefonen. Nummeret er 815 20 000 og det koster 39 øre per minutt. Vår e-posttest viste at dette er en dårlig løsning for deg som vil snakke med Braathens.

Widerøe lover fortsatt at det er seter igjen. Sjekk Widerøes nettsider. Her kan du selv finne frem til ledige turer og bestille billetter. Vil du heller snakke med dem, kan du ringe 810 01 200. Prisen er 24 øre per minutt.

Kystruten

Kan du reise langs kysten fra Bergen og nordover, er Hurtigruten et alternativ. De har stort sett godt med plass, og selv om det ikke går alt for raskt, kommer du i alle fall frem, og turen kan jo bli en opplevelse i seg selv. Mer informasjon om Hurtigruten finner du her. Det er to selskaper som sammen trafikkerer denne ruten. Derfor er det også to forskjellige telefonnumre du kan ringe: 76 96 76 96 til Ofoten og Vesterålens Dampskipsselskap, og 77 64 82 00 til Troms fylkes Dampskipsselskap. Du kan også kjøpe billetter hos vanlige reisebyråer.