Herlig beliggenhet ved Det baltiske hav. Foto: Baltic Beach Spa and Resort
Herlig beliggenhet ved Det baltiske hav. Foto: Baltic Beach Spa and ResortVis mer

Her får du femstjerners luksus for 650 kr natten

Og du trenger ikke reise så langt.

Synes du det er deilig å bo på femstjerners? Hvem gjør ikke det. Spørsmålet er vel heller om du synes det er verdt det når du blir presentert for regningen.

Femstjerners overnatting er generelt sett ikke rørende billig. Men det behøver ikke ruinere deg heller, for det finnes steder der femstjerners overnatting ikke koster det hvite ut av øyet.

Og nei, du trenger ikke reise til langtvekkistan, heller. Faktisk trenger du ikke reise utenfor Europa for å få en natt i dobbeltrom på femstjerners til godt under tusenlappen.

Ifølge Hotels.coms Hotel Price Index (se forklaring under), falt prisene på hotellovernatting med 14 prosent på verdensbasis i 2009. Dette er selvsagt finanskrisen sin skyld, og det har stort sett gått hardest ut over luksushotellene.

På spahotell for 650 kr natten

 Foto: Westin Warsaw
Foto: Westin Warsaw Vis mer
 Foto: Baltic Beach Spa and Resort
Foto: Baltic Beach Spa and Resort Vis merDermed kan du for eksempel bo på Sofitel Warsaw Victoria for 700 kroner natten nå i juni. Eller du kan dra til Tallinn og bo på Swissotel Tallin for rundt 750 kroner natten. Kanskje et spaopphold på Baltic Beach Spa and Resort Hotel i Latvia frister mer? Her bor du for under 650 kr natten i dobbeltrom. I den populære storbyen Praha er det litt dyrere, men vi fant overnatting på femstjerners Hotel Paris for 1100 kroner. (Prisene ble hentet inn fredag 28/5.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke bare i Øst-Europa du kan bo i sus og dus for en rimelig penge. Beregninger Hotels.com har gjort viser at du får femstjerners overnatting i dobbeltrom for under 1000 kroner også på Bali, i Buenos Aires, Cape Town, Marrakech, Melbourne, Pisa og Orlando, for eksempel.

Det står i sterk kontrast til byer som New York og Venezia, der 1000 kroner bare holder til et tostjerners hotell.

Hva er Hotel.coms Hotel Price Index? Det er en analyse av faktiske priser betalt av kundene på ca 94.000 hoteller fordelt på over 16.000 steder over hele verden. Den siste HPIen tar for seg tidsperioden januar til desember 2009, og sammenligner med samme periode i fjor. Prisene er vektet i forhold til nasjonalitet og valuta.