Her får du billig sommerferie

Spiller det noen rolle hvor du bestiller årets sommerferie? Vi sjekket prisen for en pakketur for fire til Kanariøyene og Kreta.

I vår serie ”Billigst til ...” finner vi frem til de billigste flybillettene til utvalgte reisemål. Denne uken har vi gjort en liten vri og tatt for oss sommerreisemål. Etter lesernes ønsker tester vi prisen på reiser til Gran Canaria og Kreta.

Forutsetningene er ukompliserte: Vi ber om prisen på den billigste tilgjengelige pakkereisen for en familie på fire, barna er 8 og 12 år gamle. Vi kan innlosjeres hvor som helst på reisemålet, men reisen må være spesifisert og hotellet må holde en standard tilsvarende tre stjerner eller mer. Vi satser på en uke, når som helst i juli.

Billigst til sommeren

Spar penger på årets sommerferie - velg rett turoperatør.
Spar penger på årets sommerferie - velg rett turoperatør. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Og jo da, det spiller faktisk en rolle hvor du bestiller reisen. Testens billigste familiepakke kommer fra Ving og koster kr 17.334, da får du en uke på Gran Canaria med fire stjerners hotell, med barnebasseng og 100 meter til stranden. Alternativt kan du betale 22.980 kroner for et trestjerners hotell på samme øya. Mellomlegget på 5.600 kroner blir en fin bonus i reisekassa.

- Det bekrefter bare at vi har lykkes i bestrebelsen på å holde prisene nede. Ved å selge reisene våre selv i stedet for å bruke reisebyråer, slipper vi ekstrakostnader ved salgsprovisjoner, sier informasjonskonsulent i Ving, Andreas Askeland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her ser du alle tilbudene vi fikk til Gran Canaria og Kreta. (Apollo tilbyr ikke reiser til Gran Canaria, så her sjekket vi priser til Tenerife.)

Star Tour dyrest

Fire av de store turoperatørene selger pakkereiser til Kanariøyene i sommer. For å gi pristesten et litt bredere grunnlag, har vi også spurt etter billigste familiepakke til Kreta. Her er det Apollo som tilbyr laveste pris, mens Saga og Ving følger noen hundrelapper etter. Dyrest ved begge reisene var Norges største charteroperatør, Star Tour. Informasjonssjef Lena Petterson tror at prisutslaget er mer tilfeldig enn representativt.

- Prisene svinger, og generelt ligger vi likt med de fleste andre turoperatørne. Samtidig er det jo ikke viktigst for oss å være billigst. Det viktigste er kvaliteten svarer til forventningene. Gjestene skal føle at de får valuta for pengene, poengterer Petterson.

Kvalitet på bekostning av pris?

En vellykket ferie er avhengig av at hotellet holder en viss standard, og for barnefamilier er det svært viktig at de yngste også har det bra. Vi har spesifikt spurt etter leiligheter eller hotell med minimum tre stjerner. Tre stjerner skal bety bra bosted, med en del fasiliteter og et visst servicetilbud. I oversikten har vi også tatt med avstand til nærmeste strand, og hvorvidt hotellet har eget basseng.

De siste ukene har vi sjekket prisene på lesernes egne favorittreisemål. Her kan du sjekke hvem som leverte beste tilbud til Thailand, Praha, New York, London, Barcelona og Roma.

Det blir stadig mer populært å kjøpe feriereisen i Sverige. I morgen tester vi om det er penger å spare ved kjøp av pakkereiser hos søta bror.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.