Her er vinterferiesnøen

Det er flotte forhold på Vestlandet, i Midt-Norge og Nord-Norge, mens snøforholdene på Sør- og Østlandet er heller labre.

De to største

- Her er samtlige heiser åpne, det er kun en nedfart av 64 som er lukket, og det er bra forhold i både bakker og langrennsspor. I tillegg er det meldt snø i løpet av ukas siste dager, får vi høre hos Trysilfjellet.

Ifølge Trysilfjellets nettsider, er det 90 centimeter snødybde per 16. februar.

Hemsedal melder også om gode føreforhold.

- Her er det veldig bra akkurat nå; det er sol, knallblå himmel og veldig fine forhold. Vi har 196 kilometer med preparerte langrennsløyper og 28 kilometer med preparerte nedfarter i alpinanlegget, og alle heiser går, forteller turistsjef Gunn Eidhamar ved Hemsedal turistkontor.

Siste snøfall i Hemsedal var 10. februar, og det har vært kaldt siden da. Nå er det 40 centimeter snø nederst i bakken, og 55 centimeter oppe på fjellet.

Perfekte forhold

Voss Fjellheisar melder om flotte forhold.

- Her er snødybden mellom en halv og halvannen meter, og det er glimrende føreforhold. Det kom 10 centimeter nysnø i natt, og det kommer kanskje mer, så her er det perfekte forhold, sier Per Inge Brekke i Voss Fjellheisar.

Det er godt med snø på Oppdal (bilde fra 4. februar).
Foto: Arne Dørum Foto: Arne Dørum
Det er godt med snø på Oppdal (bilde fra 4. februar).
Foto: Arne Dørum Foto: Arne Dørum Vis mer


Dette er også helt i tråd med meldingene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). De melder om godt skiføre i vest og nord, men snøfattig på Østlandet. Og føremeldingene fra Oppdal understreker riktigheten av NVE's oppfordring om at de som ønsker å bruke vinterferien til å gå på ski, bør enten holde seg til Vestlandet, Midt-Norge og nordover eller søke opp i fjellet på Østlandet:

- Her er det glimrende forhold, med masse, masse snø. Vi har hatt opptil to meter snø hele sesongen, og det er gode værmeldinger for vinterferien, vi har et spekket aktivitetsprogram, og her er det bare lutter glede, er meldingen vi får fra Oppdal turistkontor.

Narvikfjellet melder også om gode forhold i bakkene.

- Vi går inn i høysesong nå, og forholdene er aldeles utmerkede, sier daglig leder ved Narvikfjellet, Jan Emrikson. Det er mye snø, og på lørdag (19. feb., red. anm.) åpner vi den tredje heisen, lenger oppe på fjellet. Så neste uke vil 8 av våre 14 bakker være åpne, fortsetter han.

Narvikfjellet fikk en god del snø forrige uke; 15 centimeter den 12. februar, ifølge skiinfo.no. Det er 114 centimeter med snø i bunnen av bakken, ifølge Narvikfjellets egne internettsider.

Labert på Sør- og Østlandet

Det er snøfattig på Sør- og Østlandet. NVE gjør oppmerksom på at det generelt er lite snø på Østlandet sør for Lillehammer, og at det på Sørlandet kun er snø i vestlige fjellområder - men her er det til gjengjeld mer snø enn normalt.

Norefjell er et av de ti største alpinanleggene i Norge, men har ikke hatt noen god vinter i år, snømessig.

- Vi har åpent, og det er veldig bra alpinmessig, sier markedsansvarlig Knut E. Ringnes ved Norefjell Skisenter as. Sju av ti heiser er åpne, og 11 av 20 bakker. Vi har 10 kilometer med preparerte nedfarter og 40 kilometer med oppkjørte turløyper. Det kom noe snø forrige uke, men det var bare noe småtteri; det monner liksom ikke noe. Men alpinmessig er det meget bra; snøen har fått satt seg skikkelig, og vi freser opp bakkene hver dag, forteller Ringnes.

>> Sesongens heiskortpriser (Norge)
>> Sesongens heiskortpriser (Sverige)

BILDESPESIAL: Trendy vinterferie