Her er verdens underverker

De var syv fra antikken, og senere er flere kommet til på listene. De fleste gamle er borte, men noen kan du fortsatt beundre. Sjekk verdens underverker.

Mystiske steinansikter på Påskeøya. 
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor
Mystiske steinansikter på Påskeøya.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du har hørt uttrykket – verdens syvende underverk. Men du vet kanskje ikke hva det er, eller hvilke seks andre som kommer før dette sagnomsuste syvende. Vi gir deg oversikten over de gamle underverkene med røtter i antikken. Dessverre er de fleste av dem helt eller nesten borte i dag. Du trenger imidlertid ikke fortape deg helt i støv, aske og middelhavske verdensanskuelser. Vi har nemlig også valgt ut syv fantastiske underverk som du kan beundre den dag i dag.

Våre utvalgte

Av de klassiske underverkene er det bare pyramidene du kan se i noenlunde helstøpt fasong i dag. Derfor har vi valgt ut fantastiske strukturer og byggverk fra hele verden som fortsatt kan besøkes og beundres i dag. Her er våre syv utvalgte underverk fra hele verden.

Et gløtt av den Kinesiske mur. 
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Et gløtt av den Kinesiske mur.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer

 1. Den kinesiske mur, Kina

 2. Angkor Wat, Kambodsja

 3. Petra, Jordan

 4. Stonehenge, Storbritannia

 5. Teotihuacan, Mexico

 6. Machu Picchu, Peru

 7. Påskeøya, Chile

De er mystiske, store, fremmedartede, fantastiske. Alle finnes fortsatt der de først ble reist. Les mer om våre utvalgte underverk her. Klikk på stedsnavnene for å se bildene.

Antikkens utvalgte

Opp gjennom tidene er utallige lister med verdens syv underverker produsert. Den listen de fleste vil referere til består av sju gamle arkitektoniske og skulpturelle underverk, alle med utgangspunkt i kulturene rundt Middelhavet og Midtøsten. Det eldste av disse underverkene kan du fortsatt beundre, de seks andre er forsvunnet for århundrer siden.

 1. Pyramidene i Egypt

 2. Babylons hengende hager, Irak

 3. Zevs-statuen i Olympia, Hellas

 4. Artemistempelet i Efesos, Tyrkia

 5. Mausoleet i Halicarassus, Tyrkia

 6. Kolossen på Rhodos, Hellas

 7. Fyrtårnet i Alexandria, Egypt

Les mer om disse underverkene her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.