Her er verdens mest populære fornøyelsesparker

Du kan bla deg videre til neste nummer i rekken ved å klikke på tallene, eller ved å klikke et sted på teksten.

VIDERE TIL NESTE: Tokyo Disneyland Park

Magic Kingdom Park

Magic Kingdom er hjertet av Disneyland-parken. Det er her du treffer de kjente og kjære Disney-figurene, og det er her du kan besøke Askepotts slott, Mikke og Minnis hus, Tom Sawyer-øya, Aladdins magiske tepper mm.

Hvor: Magic Kingdom Park, Walt Disney World Resort, Lake Buena Vista, Florida, USA
Inngangsavgift: Fra 52 dollar per dag for barn (3-9 år), 63 dollar for alle over 10 år (fra 331 til 401 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 16,2 millioner
På nett: Magic Kingdom Park

Magic Kingdom.Foto: Michael Sult Foto: Michael Sult
Magic Kingdom.
Foto: Michael Sult Foto: Michael Sult Vis mer


VIDERE TIL NESTE: Disneyland Paris Park

Tokyo Disneyland Park

Tokyo Disneyland Resort består av Tokyo Disneyland Park og Tokyo DisneySea Park. Her det fantasiland med Peter Pan, Dumbo, Mikke, Ole Brumms honningjakt og Alices teselskap; her er "toontown" - eller tegneseriebyen, med Minnis hus, Donalds båt og Langbeins hoppehus, og her er opplevelsesland, westernland mm. Her kan du også forvente deg fargerike show og parader.

Hvor: Tokyo Disneyland Park, Tokyo Disneyland Resort, Japan.
Inngangsavgift: 3.700 yen for barn (4 til 11 år), 4.800 yen for ungdom (12 til 17 år), og 5.500 yen for voksne (205 kroner/266 kroner/305 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 13 millioner
På nett: Tokyo Disneyland Park

Foto: Teun van Thiel Foto: Teun van Thiel
Foto: Teun van Thiel Foto: Teun van Thiel Vis mer

VIDERE TIL NESTE: EverlandDisneyland Paris Park

Disneyland Paris Resort består av Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. I Disneyland Park er det over 50 attraksjoner i fem temaland. Bli med Peter Pan over Londons hustak, eller på seiltur med piratene i Pirates of the Caribbean. Her treffer du selvsagt også de kjente Disneyfigurene.

>> Les DinSide Reises guide til Disneyland Paris

Hvor: Disneyland Paris Park, Disneyland Paris Resort, Paris, Frankrike.
Inngangsavgift: 35 euro for barn (3 til 11 år), og 43 euro for alle over 11 år (279 kroner/343 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 10,2 millioner
På nett: Disneyland Paris Park

VIDERE TIL NESTE: Blackpool Pleasure Beach

Everland

Everland Resort består av tre forskjellige parker; Everland, badelandet Caribbean Bay og zoologisk hage. Everland er igjen inndelt i flere forskjellige temaområder, og her er alt fra flyvende opplevelser med Peter Pan, til radiobiler og pariserhjul.

Hvor: Everland, Kyonggi-Do, Sør-Korea
Inngangsavgift: 19.000 won for barn og 26.000 won for voksne (125 kroner/171 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 7,5 millioner
På nett: Everland

VIDERE TIL NESTE: Tivoli

Blackpool Pleasure Beach

Sesongpark som har åpent årlig fra mars og til november. Ferieparkens mål: Å være en amerikansk type fornøyelsespark, og å få voksne til å føle seg som barn igjen. Dette er også Storbritannias største turistattraksjon. Her er typiske fornøyelsesparattraksjoner som tømmerrenne og de heftigere berg- og dalbanene og andre adrenalinattraksjoner.

Hvor: Blackpool Pleasure Beach, Blackpool, England.
Inngangsavgift: Fra 20 pund per person (232 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 6 millioner
På nett: Blackpool Pleasure Beach

Berg- og dalbane på Blackpool Pleasure Beach.Foto: britainonview/Adrian Houston Foto: britainonview/Adrian Houston
Berg- og dalbane på Blackpool Pleasure Beach.
Foto: britainonview/Adrian Houston Foto: britainonview/Adrian Houston Vis mer


VIDERE TIL NESTE: Ocean Park

Tivoli

Tivoli i København er vel den mest kjente av alle disse for oss nordmenn. Åpent i sommersesongen, samt juleåpent og høstferieåpent (i forbindelse med Halloween). Parkens nyeste attraksjon er Himmelskibet, som med sine 80 meter er verdens høyeste karusell.

Hvor: Tivoli, København, Danmark
Inngangsavgift: 35 danske kroner for barn, 75 kroner for voksne (37 kroner/80 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 4,1 millioner
På nett: Tivoli

Himmelskibet.
Himmelskibet. Vis mer


VIDERE TIL NESTE: Europa-ParkOcean Park

Ocean Park er en fornøyelsespark i Hongkong, med alt fra fartsfylt og halsbrekkende tivolimoro, til en hage med dyr og fugler, og et marineland med blant annet haiakvarium og delfinshow. Parken strekker seg over 870.000 kvadratmeter, og drives av en non-profit organisasjon som fokuserer på underholdning, utdanning og bevaring, for en rimelig penge. Her kan du oså gifte deg under vann, med forskjellige temaer. Mer om dette kan du lese i denne artikkelen på DinSide.

Hvor: Ocean Park, Hongkong.
Inngangsavgift: 93 hongkong dollar for barn (3-11 år) og 185 hongkong dollar for voksne (83 kroner/166 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: Drøye 4 millioner.
På nett: Ocean Park

Verdens største fotball i Europa-Park.
Verdens største fotball i Europa-Park. Vis mer

VIDERE TIL NESTE: Paramount Canada's WonderlandEuropa-Park

I anledning årets fotball-VM, presenterer Europa-Park også verdens største fotball i VM-design. Her kan du vandre gjennom 12 forskjellige europeiske temaområder med typisk arkitektur, kultur og vegetasjon fra de forskjellige landene; fra gresk mytologi i Hellas til fotballfeber i England.

Åpent fra april til november, samt juleåpent i desember.

Her er verdens mest populære fornøyelsesparker
Her er verdens mest populære fornøyelsesparker

Hvor: Europa-Park, Rust, Tyskland
Inngangsavgift: 25,50 euro for barn (4 til 11 år), 28,50 euro for voksne (203 kroner/227 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 3,95 millioner.
På nett: Europa-ParkVIDERE TIL NESTE: Port Aventura


Paramount Canada's Wonderland

Dette er Canadas fornøyelsespark nummer 1. Her er mer enn 200 attraksjoner og drøye 60 forskjellige kjørende attraksjoner. I tillegg til de tørre attraksjonene, finner du Splash Works her, som er en 80 mål stor vannpark. Denne parken har tilbud både for de minste, for familiene og for de mer adrenalinsugne.

Hvor: Paramount Canada's Wonderland, Maple, Ontario, Canada.
Inngangsavgift: 43,27 kanadiske dollar for voksne og 31,02 kanadiske dollar for barn (247 kroner/177 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 3,7 millioner
På nett: Paramount Canada's Wonderland

Tilbake til hovedartikkelen

Port Aventura

Port Aventura består av fornøyelsesparken Port Aventura Park, og badelandet Caribe Aquatic Park. I fornøyelsesparkene kan du gå for de mer adrenalinfremmende kjøreturene som Dragon Khan med 8 looper, til roligere sysler som barnevennlige kanoturer.

Denne sesongen er det åpent fra 24. mars til 7. januar.

Hvor: Port Aventura, Salou, Spania.
Inngangsavgift: 28 euro for barn (4 til 11 år) og 35 euro for voksne (223 kroner/279 kroner med dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
Besøkende 2005: 3,4 millioner.
På nett: Port Aventura