<strong>FLYTOGET TIL GARDERMOEN:</strong> Hyppige avganger er kanskje Flytogets største fordel. For det går ikke så mye fortere enn med NSB. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FLYTOGET TIL GARDERMOEN: Hyppige avganger er kanskje Flytogets største fordel. For det går ikke så mye fortere enn med NSB. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Transport til Torp og Gardermoen

Her er transportmidlene du kan velge mellom

Skal du fly enten fra Oslo lufthavn eller Torp Sandefjord lufthavn, finnes det flere måter å komme seg frem på. Men sjekk reisetida, der er det store forskjeller!

Publisert
Sist oppdatert

Avhengig av hvor du bor, kan det være flere transportmidler å velge i dersom du skal ut å fly enten fra Gardermoen eller Torp. Men det er store forskjeller på reisetida, avhengig av hvilken flyplass du velger, og hvilket transportmiddel du benytter deg av.

Billig flybillett ikke avgjørende

Skal man legge ut på reise, er gjerne det første man gjør å velge flybilletter. Men billige billetter trenger ikke å bety billig reise - hvis transporten til flyplassen er kostbar.

Er du usikker på om du skal reise fra Oslo lufthavn eller Torp Sandefjord lufthavn, bør du ta med følgende i betraktningen:

Kostnader til og fra flyplassen og reisetid fra ditt hjemsted.

Er utgangspunktet ditt Oslo, er det greit å være klar over at reisetida til flyplassen er over dobbelt så lang om du velger å reise ut fra Torp framfor Oslo lufthavn.

Under kan de se hvilke transportmidler du kan velge i, og hvor lang tid disse bruker til/fra flyplassen. Før du bestiller, bør du altså også regne ut hvor mye transporten vil komme på totalt, for din strekning tur/retur flyplassen.

Transport fra Oslo til Oslo lufthavn

<strong>FLYREISE FRA OSLO LUFTHAVN:</strong> Det fins mange alternative måter å komme seg til Gardermoen på. Foto: Per Ervland
FLYREISE FRA OSLO LUFTHAVN: Det fins mange alternative måter å komme seg til Gardermoen på. Foto: Per Ervland Vis mer

Skal du reise til Gardermoen fra hovedstaden, finnes det mange alternative transportmidler:

NSB: Med NSB er det normalt tre avganger i timen fra Oslo S til Oslo lufthavn.

Disse togene tar 23 minutter - bare noen minutter mer enn Flytoget.

Reise fra Gardermoen eller Torp?

Er du usikker på om det lønner seg å reise fra den ene flyplassen eller den andre, er det ikke bare flyprisene du bør ta i betraktning - ikke minst hvis en hel familie skal på tur.

Bor du eksempelvis i Oslo, koster det deg 266 kroner med NSB til Torp én vei. Prisen til Oslo lufthavn er 92 kroner.

Også Torpekspressen er dyrere fra Oslo sentrum, enn Flybussen til Gardermoen, nærmere bestemt 90 kroner dyrere ved kjøp av flybussbillett online.

Flytoget: Flytoget fra Oslo S går normalt hvert tiende minutt, og bruker enten 19 eller 22 minutter helt frem til Oslo lufthavn, avhengig av om det stopper i Lillestrøm eller ikke.

Flybussen: Skal du ta flybuss fra Oslo bussterminal, går Flybussen til Oslo lufthavn hvert tjuende minutt. Bussen fra Oslo sentrum tar 45 minutter.

Flybussen har også andre ruter gjennom Oslo, blant annet fra Majorstuen. Denne bruker 1 time og 5 minutter til Gardermoen.

Flybussen og tidligere Nor-way Flybussekspress har slått seg sammen under navnet Flybussen.

Bor du på østkanten av Oslo, har dessuten OSLekspressen avganger til og fra Oslo lufthavn hver halvtime.

Taxi: Det er mange taxiselskaper som kjører tur/retur Oslo - Oslo lufthavn. Disse bruker cirka 40 minutter, ifølge osl.no

Transport fra Oslo til Torp Sandefjord lufthavn

<strong>HVORDAN KOMME SEG TIL TORP:</strong> Tog, buss og taxi er alternativer om du skal reise fra Torp. Foto: NTB Scanpix&nbsp;
HVORDAN KOMME SEG TIL TORP: Tog, buss og taxi er alternativer om du skal reise fra Torp. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Torpekspressen: Bussens avganger er tilpasset tidene til fly-avganger og ankomster fra og til Torp. Reisetiden fra Oslo bussterminal er 1 time og 45 minutter.

NSB: Foretrekker du tog, kan du bruke NSB også til Torp Sandefjord lufthavn. Avhengig av tidspunkt på dagen, har NSB én eller to avganger i timen.

Fra stasjonen til selve flyplassen går det en shuttlebuss som er tilpasset togets rutetider.

Togets reisetid fra Oslo S til togstasjonen på Torp er 1 time og 35 minutter eller 1 time og 46 minutter, i tillegg til cirka 5 minutter med shuttlebuss.

Taxi: Flere taxiselskaper opererer med fastpris mellom Oslo sentrum og Torp, deriblant Viken taxi og Vestfold taxi. Reisetiden er ifølge Google maps på 1 time og 28 minutter.

Transportmidler nordfra og i sør-øst

Selv om mange bor i hovedstaden, gjelder dette som vi selvsagt vet, ikke alle. Bor man eksempelvis nord for Gardermoen, vil dette vanligvis være flyplassen man velger å reise fra. Da er det NSB som er det mest relevante transportmiddelet til flyplassen, på grunn av avganger hver time.

Her er transportmidlene du kan velge mellom

Toget kjører blant annet fra Lillehammer og Hamar til Oslo lufthavn med en reisetid på henholdsvis 1 time og 49 minutter, og mellom 53 minutter og en time.

Buss er et annet alternativ, og Lavprisekspressen kjører fra busstasjonen i Lillehammer på 1 time og 55 minutter - men avgangene er få. Bussen stopper også på flere steder langs Mjøsa.

Bor du rundt Sandefjord, er det flere busser som kjører innom flyplassen på Torp. Fra Telemark er det inntil 17 daglige avganger med Telemarksekspressen, mens TIMEkspressen, som kjører til busstoppet Fokserød, hvor du må ta taxi fem minutter videre til flyplassen, har inntil 9 daglige avganger.

Også Lavprisekspressen kjører fra Kristiansand på litt under tre timer - men også her må du gå av på busstoppen Fokserød.

LES OGSÅ:
Sånn kommer du deg raskest gjennom Oslo lufthavn
Her er baguettene billigst på Gardermoen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer