Her er skoleferiene 2000/2001

Har du startet planleggingen av feriene for kommende skoleår? Ikke helt sikker på når barna har årets vinterferie? Da bør du lese videre!

Vi tok kontakt med Kirke- Utdannings- og forsknings-departementet for å få klarhet i om det finnes noen sentralisert oversikt over når skoleferiene er lagt inn i skoleruta for år 2000 og 2001. Våre antagelser slo til: Det finnes ingen sentral oversikt!

Hvert enkelt fylke har oversikten

I hvert enkelt fylke finnes det en institusjon som heter Statens utdanningskontor. Det er her man lager skoleruta for det aktuelle fylket. De forskjellige skolerutene fra hvert enkelt fylke har aldri blitt samlet i en database før. DinSide er med andre ord stolte av å kunne presentere den komplette ferielisten her!

Når har barna fri i høst/vinter? Vis mer

Vi har laget en skoleferiekalkulator som gir deg oversikt over følgende: Første skoledag i høst, høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og siste skoledag før sommerferien i 2001.

Feriene blir lagt på grunnlag av fylkets anbefalinger

Det store spørsmålet er som regel når de forskjellige skolene legger sin høst- og vinterferie. Her følger skolene i de forskjellige kommunene fylkets anbefalinger. Men når det kommer til for eksempel jul- og påskeferien kan startdatoen på enkelte ferier varierer fra kommune til kommune på grunn av planleggingsdager. For eksempel starter noen skoler juleferien den 21/12 mens andre starter den 22/12. Planleggingsdagene blir med andre ord ofte plassert i forbindelse med en annen ferie, men når – det varierer fra kommune til kommune.

Hvordan fungerer kalkulatoren?

Når er skoleferien i ditt distrikt? Vis mer

Det eneste du trenger å plotte inn i vår kalkulator er hvilket fylke du bor i. Systemet vil da gi deg en oversikt over hvilke feriedager det aktuelle fylket har anbefalt de forskjellige kommunene å følge. Bor du i Oslo og har lyst til å ta vinterferie sammen med studievenner som bor på Hamar, vil du finne ut Oslo har vinterferie i uke 8, mens Hedmark fylke har lagt inn uke 9 som vinterferieuke i år! Klikk 14407 TARGET="_top"> her for å sjekke når skoleferien går av stabelen i ditt fylke!

Store variasjoner i Finnmark og Troms

Finnmark er det eneste fylket som ikke har gitt sine kommuner noen anbefalinger om hvordan feriedagene bør legges. I følge Statens utdanningskontor i Finnmark ønsker man å gi de enkelte kommunene muligheter til full lokal tilpasning. Dette betyr at det svært ofte blir lagt inn ekstra fridager rundt helgedager. Det kalde klimaet i februar gjør at man ofte velger å se litt an om hvorvidt det er fornuftig å ta en uke fri eller ikke. Med andre ord et meget fleksibelt system som ikke går særlig godt overens med vår kalkulator, som trenger noe mere håndfaste data... I vårt nordligste fylke er det derfor ikke stort annet å gjøre enn å kontakte de enkelte skolene (og kanskje meterologisk institutt på Blindern?).

I Tromsø varierer det sterkt når siste skoledag er før neste sommerferie. Noen steder slutter skolene den 15/6, mens andre må vente til den 22/6 før de kan ta seg en velfortjent ferie igjen. Generelt starter skolene i nord ca. en uke senere nå i høst i forhold til mange skoler sørover.

Billig reise?

Ute etter restplasser? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.