Seks av ti DinSide-lesere mener at den nye Operaen i Bjørvika fortjener status som Oslos nye landemerke.  Foto: Birdseyepix.com/Christopher Ha
Seks av ti DinSide-lesere mener at den nye Operaen i Bjørvika fortjener status som Oslos nye landemerke. Foto: Birdseyepix.com/Christopher HaVis mer

Her er Oslos nye landemerke

Overtar ikonstatusen til Holmenkollen.

Tirsdag forrige uke spurte DinSide Reise våre lesere om hvilken Oslobygning bør overta ikonstatusen til Holmenkollen etter at hoppbakken nylig ble revet.

Vi laget en avstemning med åtte kandidater; Operaen, Vigelandsparken, Det kongelige slott, Akershus Festning, Oslo Rådhus, Ekebergrestauranten, Aker Brygge og Stortingsbygningen.

En klar vinner

Resultatene viser at hele 56 prosent av alle leserne syntes Operaen fortjente å ta over ikonstatusen som Oslos flotteste attraksjon og landemerke. De sa seg enig med adm. direktør i Visit Oslo, Tor E. Sannerud, som tror Operaen vil være Oslos nye profil inntil den nye holmenkollbakken blir klar i 2010.

Nesten gratis i grisedyre Oslo

Her er alle resultatene fra DinSides avstemning forrige uke.
Her er alle resultatene fra DinSides avstemning forrige uke. Vis mer


Operahuset i Oslo åpnet i april 2008 og er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta AS. Bygningen, som ligger i Bjørvika ved Oslo Sentralbanestasjon, er dekket med plater av hvit marmor både utvendig og innvendig. Selveste taket, som ser ut som et isfjell som stiger opp fra fjorden, er åpent for ferdsel for turister.

Populær park

Vigelandsparken kom på en sterk andreplass; to av ti mente nemlig at severdigheten i Frognerparken fortjente tittelen som Oslos nye landemerke.

Journalisten David Whitley har tydelig latt seg imponere av Norges hovedstad og i en artikkel i Sydney Morning Herald fra i fjor, skriver han at høydepunktet er den fantastiske Vigelandsparken, pakket med mer enn 200 skulpturer laget av prestisjefulle Gustav Vigeland. Du kan lese mer om hva han sier om Norges hovedstad her.

Artikkelen fortsetter under annonsen