Skisesongen har startet for fullt og skisentrene har mye nytt å tilby gjester.  Foto: Esben Haakenstad
Skisesongen har startet for fullt og skisentrene har mye nytt å tilby gjester. Foto: Esben HaakenstadVis mer

Her er nyhetene i skibakken

Vi har sjekket både i Norge og Sverige.

Sist helg kunne skiglade nordmenn fryde seg over at flere av de største skianleggene åpnet. Ifølge Skiinfo.no vil alpintilbudet bli betraktelig forbedret til helgen, i tillegg til at det ventes mer snø.

DinSide Reise har satt sammen en liste over noen av vinterens skinyheter i Norge og Sverige. Her er hva du kan se frem til:

Norge

Skeikampen
Nytt på Skeikampen denne sesongen er sju nye leilighetsbygg med til sammen 350 flere sengeplasser som ligger rett ved alpinsenteret. Spa og velværeavdelingen på Thon Hotel Skeikampen har også blitt utvidet.

Når det gjelder bakkene, så har skianlegget investert i 21 nye snøkanoner og en ny heis i barneområdet. Ellers så kan gjester se frem til et utvidet kveldskjøringstilbud og 2,5 kilometer med nye nedfarter.

På nett: Skeikampen.com

Skikortet du bare kan drømme om

 Foto: Esben Haakenstad/Hafjell
Foto: Esben Haakenstad/Hafjell Vis mer

Hafjell

- Forrige helg var en av de beste åpningshelgene til Hafjell, forteller anleggets markedssjef, Lars Thomas, til DinSide Reise.

Han forteller at gjester kan se frem til en ny ski- og boardercrossløype på 800m i Hafjell Parken. Det vil bli nye linjer og hopp, og parken vil i år bli bygd i samarbeid med en gruppe lokale kjørere. Den offisielle åpningsdagen av Hafjell Parken er 20. desember. En liten rail-park vil være klar fra første åpningsdag i tillegg til noen hopp.

I tillegg står helt nye åtte-sengs leiligheter klar for skituristene på Nermo Hotell. Leilighetene er godt utstyrt, men gjester kan også bruke hotellfasilitetene om de ønsker det. Hafjell åpnet en gondolbane i 2006. Les mer om den her.

På nett: Hafjell.no

Hemsedal
Den nye storsatsingen i Hemsedal er Hemsedal Alpin Lodge som består av 40 nye leiligheter rett nedenfor barneområdet. Alpin Lodge har underjordisk parkering, butikker, restaurant og en ny heis som bringer gjester rett opp til baseområdet i skisenteret. I vinter kan også gjester få med seg kveldskjøring fra kl 18 til 21 på søndager.

Hemsedal satser også stort på barnefamilier med åpningen av Gaupeland, den nye utebarnehagen. Her kan barn oppholde seg imens de blir passet på av personell fra skiskolen og kose seg med mange spennende aktiviteter.

På nett: Hemsedal.com

Trysil
Det skal satses mye på barneområdene denne sesongen i Trysil. Her skal det også bygges en ny heis, i tillegg til at kapasiteten skal bli større.

Radisson SAS Resort Trysil åpner i desember med en egen spa-avdeling og opplevelsesbad på 1.300 kvadratmeter.

På nett: Trysil.com

Trysil vs. Hemsedal

Mange av skianleggene satser hardt på familier og har utvidet aktivitetstilbudene til barn.  Foto: Skeikampen Resort
Mange av skianleggene satser hardt på familier og har utvidet aktivitetstilbudene til barn. Foto: Skeikampen Resort Vis mer


Geilo
95 nye leiligheter som heter Havsdalsgrenda vil stå klare fra nyttår på Geilo, rett ved skibakken. Highland Hotel & Spa har også blitt totalrenovert.

Det faste ukesprogrammet for voksne og barn vil bli utvidet denne sesongen og gjester kan se frem til ende flere aktiviteter å velge mellom.

På nett: Geilo.no

Oppdal
Trønderne satser mer på terrengpark med en ny minipark i Vangslia. I tillegg kan gjester også prøve ut en ny kjelkebakke.

Mange leiligheter har også blitt pusset opp på Stølen.

På nett: Oppdal.com

Nytt samarbeid i vest
Fem skisentre på Nordvestlandet starter i år et samarbeid om skipass - Alpepasset. Det er de fem skisentrene Strandafjellet Skisenter, Fjellsetra og Stordalen, samt Stryn skisenter og Harpefossen skisenter i Nordfjord. Det betyr at skiturister heretter får adgang til 25 heiser og 53 nedfarter, i tillegg til flere terrengparker og eventyrlig frikjøringsterreng.

Norsk pudder i verdensklasse

Sverige

Åre
Sveriges største skianlegg har også mye på gang denne sesongen. Det mest aktuelle er kanskje femstjernes-hotellet Copperhill Mountain Lodge som åpner i desember og er 720 meter over havet. En ny heis bygges derfor mellom Åre Björnen til hotellet.

Det satses også stort på barneområdet på Åre. Yngre gjester kan forvente flere attraksjoner, mens foreldre kan glede seg over den nye barnepassordningen Snöflingeklubben.

På nett: Skistar.com/are

Spar tusenlapper på skiferien

Sälen
Sälen satser stort på barnefamilier denne sesongen og tilbyr all-inclusive-pakker for familier, det vil si at både overnatting, mat og aktiviteter er inkludert i pakkeprisen. Barnevogpassing er et annet nytt tilbud foreldre vil få.

Flere av bakkene til både barn og voksne utvides: Bakkene Nisse og Lotta skal bli større for å gjøre tilbudet for carvingskiing bedre, mens unge skientusiaster kan glede seg til å prøve ut den nye juniorparken som vil få både hopp og rails.

På nett: Skistar.com/salen

Vemdalen
En ny seks-stols ekpresslift er på plass i Klövsjö og belysning har blitt installert i Storslalombakken. På Vemdalen har også tilbudet for barn vokst – alt fra et nytt lekehus med underholdning til installering av et 40 meter langt rullebåndtransport.

På nett: Skistar.com/vemdalen