Her er nye Annen Etage

Petter Stordalen og Ole Jonny Eikefjord har gitt gode, gamle Annen Etage et moderne "look". Over fem millioner kroner er brukt på å pusse opp den gamle restauranten.


I begynnelsen av desember åpnet Resturant Eik Annen Etage. Den gamle, konservative stilen mange forbinder med Annen Etage, er byttet ut med en mer rockete stil: Veggene er mørke, mens gardinene og stolene lyser av "gull" og glitter. Bildene på veggene er storslåtte og fargerike fotografier. Her er det lagt vekt på detaljer, med nærbilder av både øyer og en brystvorte.

Restauranteier og mesterkokk Ole Jonny Eikefjord sier at restauranten er blitt pusset opp for over fem millioner kroner. Hvis en tar med verdien på blant annet kunstgavene som er plassert rundt i lokalet, ligger prislappen på rundt ti millioner kroner. Eikefjord eier restauranten sammen med Petter Stordalen.

>> Bildespesial: Pupp og glitter i nye Annen Etage

Kunsten i gamle Annen Etage (t.v.) sammenliknet med kunsten i den nyoppussede Restaurant Eik Annen Etage. Foto: Karoline Brubæk og Kim Jansson
Kunsten i gamle Annen Etage (t.v.) sammenliknet med kunsten i den nyoppussede Restaurant Eik Annen Etage. Foto: Karoline Brubæk og Kim Jansson Vis mer


Maksimalistisk

Selv om den nye restauranten lyser av moderne kunst, er ikke den gamle og pompøse stilen kastet helt ut..

Ole Jonny Eikefjord
Ole Jonny Eikefjord Vis mer


- Vi ville bygge den nye restauranten på det litt pompøse og gamle. Dette er jo et lokale som må være litt pompøst. Man senker ikke taket og maler veggene rosa her, liksom, sier Eikefjord.

Han beskriver stilen som tung og maksimalistisk, men med et moderne snitt.

- Det pompøse her er stolene og sofaene, vinskapet og lyskronene, mens det er kunsten som er det moderne. Men selv kunsten er ganske pompøs, sier restauranteieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Se hvordan restauranten så ut før oppussingen
 • Se hvordan restauranten ser ut i dag

  Kom i dongeribukse!

  Nye Annen Etage skal ikke være en restaurant bare for fiffen.

  - Vi kjører ganske fornuftige priser i forhold til beliggenhet, sier Eikefjord.

  Og skal vi tro Eikefjord så er det ikke nødvendig å børste støv av smokingen for å føle seg hjemme i den nyoppussede restauranten.

  - Vi skal appellere til alle. Om folk kommer i dress eller dongeribukse og skjorte, spiller ingen rolle, sier han.

  Samme matfilosofi

  Eikefjords nyeste restaurant kjører samme matfilosofi som Restaurant Eik i Universitetsgata, og har en bestemt meny, som skiftes ut hver uke.

  En tre-retters middag på Restaurant Eik Annen Etage koster 395 kroner. Fire-retters koster 475 kroner, og fem-retters koster 525 kroner.

  Har du lyst på noen glass vin, finnes det ulike vinmenyer å velge mellom. Tre glass vin koster 375 kroner, fire glass koster 445 kroner og fem vinglass koster 495. Fem retter med fem viner koster med andre ord drøyt 1.000 kroner.

  Sitteplassene i nye Annen Etage er fylt med mye glitter og varme farger.
  Sitteplassene i nye Annen Etage er fylt med mye glitter og varme farger. Vis mer


  Fullbooket

  Det virker som om Stordalen og Eikefjords restaurantprosjekt appellerer. Hele desember har vært fullbooket lenge, og januar begynner å fylle seg opp.

  Reservasjonene har også begynt å komme for desember 2007, så vil du ha deg en julemiddag neste år på Restaurant Eik Annen Etage, bør du ikke vente lenge med å bestille.

  >> Bildespesial: Nye Annen Etage

  (Fotografiene på noen av bildene fra restauranten er ©Werner Anderson)