Her er Norwegians nyeste fly

Halen vil ære Kjell Aukrust.

<strong><b>HELT NY:</strong></b> Etter 9 timer og 20 minutter var det nye Norwegian-flyet vel fremme i Oslo.  Foto: SILJE ULVESETH
HELT NY: Etter 9 timer og 20 minutter var det nye Norwegian-flyet vel fremme i Oslo. Foto: SILJE ULVESETH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen landet Norwegians tredje, av totalt 13, splitter nye fly på Oslo Lufthavn. Flyet LN-DYX er av typen 737-800 og er utstyrt med Dreamliner-interiøret, SKY.

Det er forfatteren og tegneren Kjell Aukrust, som kommer til å pryde halen til dette flyet.

– Kriteriene for å komme på Norwegians hale, er at man må ha gjort seg bemerket innenfor sitt felt. Vi er veldig fornøyd med å smykke halen med Kjell Aukrust. Halen blir foliert i disse dager, opplyser Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til DinSide.

Les også: Se de nye Norwegian-flyene bli til

Leveranseseremoni i Seattle

I løpet av i fjor faset Norwegian inn 16 fabrikknye fly av samme type, så sjansene for at du havner på et nytt Norwegian-fly øker stadig.

Torsdag 1. mars fikk DinSide være med under leveranseseremonien og overtakelsen av det nye Norwegianflyet på Boeing Field i Seattle, noe som selvsagt ikke gikk forbi i stillhet.

Det var Norwegians flåtesjef, Tore Jenssen, som fikk æren av å klippe den røde snoren og ønske det nye flyet, LN-DYX, velkommen i familien.

Flyet har allerede blitt prøvekjørt flere ganger både av Boeing- og Norwegian-ansatte, før selve overtakelsen klokken 13. Dermed kunne vi i flyet være trygge på at flyet var både godkjent og kvalitetssikret før avgang.

Se bilder fra overtakelsen her:

Lang flytur

Om bord i det nye flyet var det totalt kun 10 passasjerer, inkludert piloter og flyvertinner, så det var ganske greit om plassen for oss flypassasjerer.

– Det er alltid spesielt å kjøre hjem et helt nytt fly, forteller Norwegian-kaptein, Ole Christian Melhus, til DinSide.

Etter 9 timer og 20 minutter var flyet vel fremme i Oslo. Hvilke ruter flyet vil få, er foreløpig ikke kjent.

Les også: Den største ordren i Boeings historie

Installerer WiFi i Oslo

Flyet fra Boeing kommer med skinnseter, som blir levert uten de klassiske Norwegian-merkene på nakkestøttene. Dette og WiFi-installeringen ble ordnet i Oslo i løpet av helgen.

Allerede i 2007 ble de 42 første nye flyene til Norwegian bestilt, så det sier seg selv at det å produsere ett Norwegianfly, ikke er en prosess som bare skjer over natta.

– Fra første delen av skroget blir laget, til alle delene blir satt på plass i Boeing-fabrikken i Renton, tar det rundt ett år. Etter en inspeksjon av vingene, tar det vanligvis 1,5 måned før flyet er helt ferdig, opplyser Atle Straume, som har ansvar for Norwegians flyleveranse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer