Street food i København:

Her er Nordens største street food-marked

I den danske hovedstaden finner du mat fra en rekke nasjonaliteter fordelt utover 6000 kvadratmeter.

NORDENS STØRSTE: Reffen i København, som ligger i et tidligere industri- og verftsområde, byr på nordens største street food-marked. Foto: Berit B. Njarga
NORDENS STØRSTE: Reffen i København, som ligger i et tidligere industri- og verftsområde, byr på nordens største street food-marked. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

København er blant byene nordmenn reiser aller mest til. Men det er slett ikke sikkert at alle har oppdaget Refshaleøen, det tidligere industriområdet som ligger i utkanten av sentrum og i sykkelavstand fra det mer kjente Nyhavn:

Foto: Berit B. Njarga
Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Her finner du alt fra klatreparker, Spa-hytter og et kommende skisenter på taket til en av områdets største bygninger - til Nordens største streetfood-market.

Kaotisk og koselig

Streetfood-markedet Reffen, som åpnet i mai i fjor, ligger inntil vannkanten på Refshaleøen og tilbyr mat fra spredte deler av verden. Matbodene er i stor grad laget av gjenbrukte skipscontainere og andre gjenbruksmaterialer som gir Reffen et særegent preg, og som minner deg på hva slags aktivitet Refshaleøen opprinnelig har huset.

Selv om det store området som Reffen utgjør kan fremstå som litt kaotisk, er det etter alt å dømme et hyggelig og avslappende sted, ikke minst når sola titter frem. Her er alt fra solstoler til skateramper, det blir arrangert markedsdager på en rekke søndager og du kan delta på forskjellige aktiviteter avhengig av ukedag, som urban yoga og salsa.

Drar du til Reffen for å spise er det mange bord og stoler plassert utover for gjestene som velger å ta seg en matbit, og også noen sitteplasser innendørs.

2500 SITTEPLASSER: Det bør altså være mulig å finne seg et bord. Foto: Berit B. Njarga
2500 SITTEPLASSER: Det bør altså være mulig å finne seg et bord. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Mye gatemat

Mat er det definitivt nok av, om det er det du har kommet for. Såkalt «street food» har blitt stadig mer trendy de siste årene. Her hjemme åpnet nylig siste tilskudd innen segmentet, Oslo Street Food, og i sommer reiser Street Food Norway rundt til et utvalg norske byer.

Men det er altså København som kan påberope seg å ha Nordens største matmarked av dette slaget.

Reffen har i alt 36 matboder med svært varierende innhold og opprinnelse: Filipinsk, italiensk, meksikansk, marokkansk, peruviansk ... you name it! Vi har ikke testet maten selv denne gangen, men forbipasserende som tok seg en matbit ga oss gode tilbakemeldinger på maten.

Også prisnivået på mat og drikke ligger på et ok nivå, med matretter fra rundt 75 danske - tilsvarende 100 norske kroner - og oppover.

image: Her er Nordens største street food-marked
Begge foto: Berit B. Njarga
Begge foto: Berit B. Njarga Vis mer

Stor kapasitet

Ifølge kommunikasjonssjef Brandis Brandsdottir har Reffen mer enn 2.500 sitteplasser totalt.

Og det kan det være behov for - selv om det var stille og rolig på en overskyet dag som da Dinside stakk innom:

- Hvor mange gjester som er innom på en gjennomsnittlig dag kan jeg dessverre ikke opplyse om, men vi hadde over 500.000 gjester totalt vår første sesong, forteller Brandsdottir.

Ønsker du å ta deg turen, er det greit å være klar over at Reffen holder vinterstengt fra og med november, før de åpner igjen 1. april.