SAS på andreplass med rødvinen Backhouse Pinot Noir, USA 2011.  Foto: Colourbox.com
SAS på andreplass med rødvinen Backhouse Pinot Noir, USA 2011. Foto: Colourbox.comVis mer

Her er luftens beste viner

SAS blant de beste i ny kåring.

I fjor kom SAS på andreplass på listen over beste hvitvin på flymenyen. Også i år kommer SAS på andreplass, men denne gangen på listen over beste rødvin.

Her er verdens første fly-cocktail

Airline Wine Awards

Et ekspertpanel har nå kåret de beste vinene fra elleve forskjellige europeiske flyselskaper, på økonomiklasse. Panelet bestod av 12 vineksperter og internasjonale reisende, ledet av den anerkjente vineksperten Tom Cannavan. Med seg hadde han Stuart Fyfe, sjef på Hotel Du Vin i Edinburgh, Claire Blackler, grunnlegger av Case Studies Wine School og Denise Medrano, The Winesleuth.

Det er ikke alltid like lett å vite hvilken vin man skal velge når personalet kommer gjennom kabinen. Vin servert i flyet under reisen kan også være en utfordring, fordi den fort kan smake annerledes enn den gjør på bakken. Skyscanner har nå hatt sin årlige Airline Wine Awards, hvor panelet ble bedt om å smake på 21 forskjellige viner i blindtest.

Thomson Airways og Lufthansa med best vin

Thomson Airways ble kåret til flyselskapet med den beste rødvinen, Finca La Linda, Cabernet Sauvignon 2011. SAS kom på andreplass med rødvinen Backhouse Pinot Noir, USA 2011.

Dommerne ble enige om at kvaliteten på hvitvin var veldig høy. Det skilte bare fire poeng mellom de tre beste, men Lufthansa med vinen Peter & Peter Riesling, Mosel, Tyskland, ble til slutt best i test.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommerne kunne gi maks ti poeng til hver vin.

Flymat: 81 prosent dyrere enn i butikken

Imponert over standarden

– Alle dommerne var enige om at kvaliteten på hvitvin blant de ledende flyselskapene var gjennomgående høy, men at rødvinen var litt mer opp og ned, kommenterte forfatter og vinjournalist, Tom Cannavan, etter testen ifølge Skyscanner. Han var likevel imponert over standarden på viner som tilbys på fly, og mener at resultatene viser at hvis flyselskapene velger nøye, kan de finne velsmakende viner for sine reisende.

– Mitt tips for flypassasjerer som ikke vet hva de vil drikke, er å prøve seg på en vin de ikke har hørt om før, anbefaler Cannavan.

Les også: Piloter må spise ulik mat

Her er topp fem

Her er luftens beste viner