<b>RIST LØS:</b> Pride Parade er kåret til Københavns beste gatefest - og her er det helt gratis å svinge med. Foto: Christian Liliendah/Copenhagen Pride
RIST LØS: Pride Parade er kåret til Københavns beste gatefest - og her er det helt gratis å svinge med. Foto: Christian Liliendah/Copenhagen PrideVis mer

Her er Køben-favorittene

Se hvor du bør spise, danse og drikke.

For tiende år på rad har det danske magasinet Alt om København (AOK.dk) kåret byens beste steder, begivenheter og initiativer. Det er kåret vinnere innenfor 25 ulike kategorier, fra byens beste nye restaurant til byens beste motebutikk og byens beste cocktail.

Københavnerfavorittene er kåret av københavnerne selv - eller det vil si: De nominerte er plukket ut av en ekspertjury fra AOK og Berlingske Tidende, og så er vinnerne utpekt på bakgrunn av lesernes stemmer.

Skal du til Danmark i sommer? Da bør du sjekke prisene nøye: Vi fant prisforskjeller på opptil 10.000 kroner for fire-i-bilen.

Byens beste

Nedenfor kan du se folkefavorittene hva gjelder shopping, restauranter, kafeer og vannhull for "en lille en". Du kan se den komplette listen med alle 25 vinnerne og alle nominerte innenfor de ulike kategoriene, på nettsiden til AOK.dk. Hos AOK kan du også lese omtaler av de ulike etablissementene.

Sommerhygge i København - her er de beste stedene i solen

En lille en: Når tørsten sniker seg innpå, er du kanskje klar for "en lille en" eller en liten bayer? Stedet kan kanskje være det som er kåret til byens beste vertshus: The Moose. AOK omtaler dette som et vertshus i ordets rette forstand, et hyggelig sted som selger øl og sprit til en rimelig penge. Alternativt kan du prøve Mesteren & Lærlingen, som er kåret til byens beste nye bar. Her er det ifølge AOK uhøytidelig stemning og billig bar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

    Adresser: The Moose, Sværtegade 5 og Mesteren & Lærlingen, Flæsketorvet 86.

Til Danmark med stil? Sjekk de flotteste fergelugarene

Riste på rumpa: Er du i Køben og vil svinge litt på liket, er Jazzhouse kanskje lokalitetene å være. Dette er kåret til byens beste fest, og beskrives som Københavns ledende scene når det gjelder jazz og beslektede sjangrer. Om du er i København 18. til 20. august, er tipset å sjekke ut Copenhagen Pride; festivalen er kåret til byens beste gatefest - og det beste er nesten at det er helt gratis.

    Adresser: Copenhagen Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade 10.

Mat i magen: Restauranten Noma i København ble tidligere i år kåret til verdens beste restaurant. Dette er også vinneren i kategorien byens beste gourmet. Er dette litt utenfor ditt budsjett eller litt utenfor din stil, kan byens beste billige restaurant være løsninger: Scarpetta har femretters meny til 275 danske kroner. Vil du bare ha biff? Sjekk ut MASH, men vær oppmerksom på at det er hard kamp om bordene fredag og lørdag.

    Adresser: Noma, Strandgade 93; Scarpetta, Rantzausgade 7 og MASH, Bredgade 20

En liten pust i bakken: Er du kaffetørst, er Coffee Factory ved Grønnegade byens beste sted å stoppe, ifølge AOK. Her er kaffen i fokus, men her er også småretter som croissanter, kaker og sandwicher. Er du tørst og fysen på en ernæringsriktig juice, er Vitaboost stedet. Her får du vite nøyaktig hvilke næringsstoffer de ulike variantene inneholder, eller du kan lukke øynene for det og bare drikke.

    Adresser: The Coffee Factory, Gothersgade 21 og Vita Boost, Godthåbsvej 6