<i>Fotomontasje: Per Ervland</i> Foto: Per Ervland
Fotomontasje: Per Ervland Foto: Per ErvlandVis mer

Her er julespriten billigst

Vi har sjekket prisnivået på taxfreevarene på 13 fergeruter fra Norge. Det er store prisforskjeller.>> Whisky og gin>> Vodka, akevitt og snaps>> Konjakk>> Baileys, Drambuie og div.>> Vi sammenlikner totalprisen

Det lakker og lir mot jul, og har du tenkt deg på en juleshoppigtur, kan det være mye penger å hente på å velge rett i forhold til taxfreepriser om bord. Vi har funnet prisforskjeller på opptil 115 kroner for en flaske med alkoholholdige drikkevarer.

Sjekk disse prisforskjellene:

1 liter Johnnie Walker Red Label whisky:
BILLIGST: 139 kroner på Kystlinks Langesund-Hirtshalsferge.
DYREST: 249 kroner på Color Lines Sandefjord-Strömstad-ferge.
DIFFERANSE: 110 kroner

1 liter Smirnoff Blue Label (50 %):
BILLIGST: 134 kroner på DFDS Seaways' Kristiansand-Göteborg/Newcastle-ferge.
DYREST: 249 kroner på Color Lines Sandefjord-Strömstad-ferge.
DIFFERANSE: 115 kroner


Vi har sjekket prisene på til sammen 20 alkoholholdige drikkevarer, og det er store forskjeller i hvorvidt det er prisdifferanser på produktene på de forskjellige fergestrekningene, og hvor mye denne differansen er. Merk at vi i denne pristesten kun ser på taxfreeprisene. Billettprisen, destinasjonen og dine øvrige mål for turen er selvsagt aspekter du må vurdere opp mot mulighetene til å få kloa i den billigste julespriten i norsk farvann.

Disse produktene er med i pristesten:
Famous Grouse whisky, Glenfiddich, 12 yo, Johnnie Walker Red Label, Bombay Sapphire gin, Gordon's London Dry Gin, Absolut 40%vodka, Smirnoff Blue Label (50 %), Lysholm Linie akevitt, Aalborg Jubilæums Akvavit, Jägermeister bitter, Gammel Dansk, Harvey's Bristol Cream sherry, Bailey's Irish Cream, Drambuie, Cointreau, Bacardi White Label, Braastad XO cognac, Larsen VS cognac, Remy Martin VSOP, Martini Bianco.

Vi har sjekket prisene på de samme 20 produktene på alle disse fergene, og alle prisene er for litersflasker.

Hvor handler du alkohol?

Hvor regner du med å handle inn årets julesprit? (Avsluttet)
På Polet(43%) 68
På ferge(29%) 46
På flyplass(27%) 43
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi har også sammenliknet totalprisen for alle varene som alle fergestrekningene og -selskapene har til felles. Du kan selvsagt ikke kjøpe alle disse flaskene på én kvote, men poenget er heller å belyse forskjellene i det generelle prisnivået om bord på skipene. Ser vi på totalprisen, er Color Lines Sandefjord-Strömstad-ferge dyrest, og DFDS Seaways' Kristiansand-Göteborg/Newcastle-ferge er billigst. Det skiller 1.152 kroner mellom billigste og dyreste samlepott.

Dette er fergeselskapene og strekningene vi har pristestet:
Color Line: Kristiansand-Hirtshals, Oslo-Hirtshals, Larvik-Fredrikshavn, Bergen/Stavanger-Hirtshals, Oslo-Kiel, Sandefjord-Strömstad.
DFDS Seaways: Oslo-Helsingborg/København, Kristiansand-Göteborg, Kristiansand-Newcastle.
Fjordline: Bergen/Haugesund/Stavanger-Newcastle og Bergen/Haugesund/Egersund-Hanstholm.
Kystlink: Langesund-Hirtshals.
Stena Line: Oslo-Fredrikshavn