Her er januarsolen

Sydlige deler av kloden og kjente feriemål - her finner du mest sol i januar.

Timetallet står for gjennomsnittlig antall soltimer hver dag i januar.

11 timer sol hver dag

Cape Town er et rimelig sikkert reisemål for soltilbederen i januar.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland
Cape Town er et rimelig sikkert reisemål for soltilbederen i januar.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flere steder i Australia, Chile, Sør-Afrika og andre land i Sør-Amerika og Afrika har rikelig med sol å fordele til sine besøkende. Mest kjent er Santiago i Chile og Cape Town i Sør-Afrika. Andre steder er Kalgoorlie i Vest-Australia, Antofagasta i Chile, Khartoum i Sudan og Montevideo i Uruguay.

Ti timer sol hver dag

Perth og Alice Springs i Australia og San Salvador i El Salvador bør være kjent for de fleste. I tillegg kan flere steder i Argentina, India og Afrika også by på ti timer sol i per dag i januar. For eksempel Mendoza i Argentina, Hyderabad i India og Bloemfontein i Sør-Afrika.

Ni timer sol hver dag

Deilige feriesteder som besøkes av mange norske turister kan by på ni soltimer hver dag i januar. Acapulco i Mexico og Bangkok og Chiang Mai i Thailand er solsikre feriemål nå. Andre kjente steder i samme kategori er Bombay og Madras i India, Nairobi i Kenya, Pretoria i Sør-Afrika og Port au Prince på Haiti.

  • Se stedene på kartet
  • Kilde: Aftonbladet og Fodors World Weather Guide

    DNMI tipser også om en bok som heter The Hutchinsons World Weather Guide, for deg som er interessert i mer om soltimer og klimadata, selv om de ikke kan garantere for alt innholdet.

  • Tilbake til hovedartikkel