Her er heiskortprisene

Det er billigere å kjøre ski i svenske bakker enn i norske. >> Klikk her for norske heiskortpriser >> Klikk her for svenske heiskortpriser

Vi har sjekket prisene for heiskort i norske og svenske skianlegg; både for barn og voksne, og for flere forskjellige typer heiskort.

Norsk vs. svensk

Vi har sjekket prisene i 20 norske skianlegg og ti svenske, og dersom vi sammenlikner prisene blant de ti største i hvert land, ser vi at det er billigere å stå på ski i Sverige enn i Norge, men forskjellene er ikke veldig store.

Gjennomsnittet av dagskortprisene i de ti største skisentrene i hvert av landene, viser at det koster 284,50 kroner å stå på ski i en dag i norske skisenter, mens det koster 254,50 norske kroner for en dags bakkemoro i svenske alpinbakker.

Internlandskamp

Men prisforskjellene skisentrene imellom er selvsagt også interessante; Hemsedal er desidert dyrest av de norske skisentrene, og du må ut med 310 kroner for et dagskort i heisen her. Velger du i stedet Tryvann, som også er inne på "topp 10"-listen over de mest besøkte skistedene i Norge, slipper du med 270 kroner. Det er 40 kroner spart per person.

>> Klikk her for norske heiskortpriser

>> Klikk her for svenske heiskortpriser

Men hvem er best?

Dyrest betyr ikke nødvendigvis best, og billigst betyr ikke alltid at det er det beste valget. Ifølge leserevstemningen i DinSide Reises Skiguide, er Bjorli det beste skistedet i Norge, Sjusjøen er på andreplass og Tyin-Filefjell Skisenter på tredjeplass. Ingen av disse er blant de ti mest besøkte skisentrene i Norge.

Hvem er best, hvem er dårligst, og har du en kommentar du gjerne vil dele?

>> Klikk deg inn på DinSide Reises Skiguide

Relaterte artikler:

  • TEST DEG SELV: Bereist alpinist eller hjemmesitter med skiskrekk?
  • TEST DEG SELV: Skibølle i faresonen?
  • BILDESPESIAL: Årets solbrillemote