Praha er en populær storby å reise til - og her får du mye hotelluksus for pengene. Foto: Aidas Zubkonis
Praha er en populær storby å reise til - og her får du mye hotelluksus for pengene. Foto: Aidas ZubkonisVis mer

Her er femstjernershotell billigst

Det er i Øst-Europa du får mye luksus for pengene.

Det er deilig å bo på luksushotell, men ikke alltid like deilig å se hva regningen for oppholdet kommer på. Men, hvor ille innhogget i bankkontoen blir kommer selvsagt an på hvor i verden femstjernershotellet du bor på ligger.

Det er store prisforskjeller fra by til by. I de dyreste storbyene må du ut med flere tusen kroner for en natt på femstjernersrom, mens i andre byer koster det like lite som et helt vanlig hotellrom her i Norge.

Riktignok har finanskrisen gjort livet en smule vanskeligere for de aller fleste femstjernershoteller. Stort sett uansett hvor i verden de ligger, så du får mer luksus for pengene nå enn i fjor sommer.

Hotels.com har gått gjennom sin statistikk, og laget en liste over hvilke populære storbyer som gir deg flest stjerner for en rompris på 1.000 kroner. Listen ble på hele 14 byer, og ikke alle er så eksotiske og langt unna som du kanskje hadde trodd.

Hvor bør du bestille hotellrom? Gjennom søkesider, eller direkte hos hotellet? Vi gjorde en test


Billig i øst

Du behøver ikke reise lenger enn til Praha, Warszawa eller Tallinn. I alle disse øst-europeiske byene får du femstjerners overnatting for 1.000 kroner (for ordens skyld - vi snakker da om døgnpris på et dobbeltrom).

Andre litt fjernere storbyer som gir mye valuta for pengene er Bangkok, Cape Town, Las Vegas, Shanghai og Sydney.

I tabellen til høyre ser du en liste over kjente byer, og hvor de havner på Hotels.coms oversikt. Som vi ser får du nesten femstjerners overnatting også i Budapest (4,8 stjerner). Berlin ligger like etter. Her får du gjennomsnittlig 4,7 stjerner for tusenlappen. Lisboa og Dublin er også byer der hotellprisene er ganske hyggelige.

Ikke overraskende kommer ikke Oslo spesielt godt ut av det på denne listen. For en tusenlapp får du gjennomsnittlig bare trestjernersrom. Strengt tatt har vi ikke stjerneklassifisering på hoteller i Norge, men Grand Hotel i Oslo er et hotell i femstjernersklasse, og her koster et dobbeltrom fea 2.100 kroner.

I København holder også tusenlappen bare til trestjerners hotellrom, mens i Stockholm er ståa litt bedre - her får du 4,1 stjerner.

Triksene som gir luksusrom til lavpris

Dyrt i New York

Det er heller ingen bombe at du ikke får mange stjernene i New York for en tusenlapp. Men bare 1,8 høres ganske kjipt ut. Nå har hotellprisene i New York falt kraftig, og det er mye salg og avslag, men for et sentralt firestjerners hotell må du ut med rundt 2.000 kroner. Skal du opp i femstjerners overnatting, koster det fort 3-4.000 kroner.