Her er favorittstrendene

Europeiske badefavoritter for store med små på slep i Middelhavet, Portugal og Kanariøyene. Alle tipsene fra et av de ledende britiske nettstedene for ferier med barn, babygoes2.com. Videre til mer info kommer du ved å klikke på teksten eller bildene.

VIDERE TIL NESTE: Tips for deg som skal til Mallorca eller Menorca

Sardinia

Sardinia er kjent for å ha flotte strender og klart badevann. Foto: Alberto Seveso Foto: Alberto Seveso Stock xchng Vis mer


Den italienske øya er kjent for hvite strender og klart vann. Her er det flere barnevennlige favoritter.

 • Lise Ruja: Kanskje en av Middelhavets beste strender. En lang bukt med silkeaktig, hvit sand som nesten blir rosa nær vannkanten. Stranden heller svakt, og vannet er rent og krystallklart. Det er sjelden trangt her, selv om det er solstoler og parasoller til leie midt på strandområdet. Lise Ruja ligger nær den berømte stranden Cala di Volpe, følg en skiltet grusvei cirka 3 kilometer. Du kan parkere langs veien.
 • Capriccioli: Tre små sandbukter på Costa Smeralda, knyttet sammen av flere sanddekkede stier. Turkis vann som er svært klart. Både parasoller til leie, og naturlig skygge under vegetasjon som vokser inntil strendene. Capriccioli er svært populære, så kom tidlig eller forlat stedet sent. Skiltet ankomst langs asfaltvei, og grei parkeringsplass bak trærne ved stranden.
 • Cala Capra: En liten og smal bukt med rolig og klart vann. Gyllen sand, perfekt for sandslottbygging. Store nåletrær i bakkant av stranden gir god skygge dagen lang når det måtte være nødvendig. Bak trærne finner du gressplener som er perfekte for småttiser å løpe rundt på. Både restaurant og hotell ved stranden. Her er det sjelden overfylt.
 • VIDERE TIL NESTE: Korsika - et spennende valg

  Mallorca og Menorca

  Balearene med Mallorca i spissen er en gigang for familieturister. Her kan du for eksempel teste stranden Des Trenc (bildet). Foto: Karoline Brubæk Vis mer


  Mange norske reisende velger seg Balearene når de har med barn, og da spesielt Mallorca, selv om lillesøster Menorca har vel så fine strender. Begge øyer har mange barnevennlige strender, men sjekk spesielt disse:

 • Cala San Vincente på Mallorca: To fine bukter med mørkeblått hav og gyllen sand. Rikelig med strand å boltre seg på, og flott vann å plaske i. Men merk at det ikke er spesielt langgrunt her, og det kan være værhardt. Mulig å leie parasoller og solstoler. Mange kommer hit, men det blir sjelden overfylt. Strendene ligger nord på Mallorca, ikke langt fra Pollensa.
 • Puerto Pollensa på Mallorca: Vi holder oss ved Pollensa. En smal sandstripe og smult, klart vann. Stranden er livlig, og i bakkant vokser skyggende pinjetrær. Rikelig med kafeer og restauranter på stranden.
 • Formentor på Mallorca: Myk, hvit sand og turkis hav gjør dette til en vakker strand. Her kan du også finne skygge under pinjetrær. Hit kommer du for eksempel med båt fra Puerto Pollensa eller med bil til Cap Formentor. Kom tidlig på morgenen eller på sen ettermiddag - Formentor er en populær og travel strand.
 • Des Trenc på Mallorca: Sørøst på Mallorca ligger denne gedigne stranden av hvit sand med sanddyner i ryggen. Ikke et hotell i sikte, og ganske uutviklet. Her lønner det seg å ta med parasoll i bilen. Spisesteder på hver ende av stranden, og enkelte naturister.
 • Binibeca på Menorca: En av øyas beste strender med god plass. Sandslottsand i gyllen farge, og klart vann. Vannet er spesielt varmt her, og nesten alltid smult. Relativt uutviklet, men det er kafé, toalett og solstoler/parasoller om du har behov for det. Grei parkering.
 • VIDERE TIL NESTE: Kretafavoritter

  Korsika

  Korsika er en øy flere burde oppdaget. Foto: Simona Dimitru Foto: Simona Dimitru Stock xchng Vis mer


  Korsika er ikke det reisemålet flest av oss har besøkt, men det burde den kanskje vært. Denne franskstyrte øya nord for Sardinia har både vakre strender, flotte byer og vill natur.

 • Palombaggia: En av øyas mest berømte strender, på øyas sørøstlige kyst. Her er det hvit sand og grønne pinjetrær som gir skygge. Lett å parkere, men kom tidlig eller på ettermiddagen, da dere neppe er de eneste som velger å bade her.
 • CampoMoro: Sørvest på Korsika kan dere prøve ut CampoMoro, som er en bred strand av gyllen sand med svært rolig sjø. Sanden er som skapt for små sandbyggherrer. Stranden ligger like ved byen Campomoro, der du finner godt utvalg av spisesteder. Et perfekt sted både for voksne og barn.
 • Menasina: I vest, like utenfor Cargese, ligger denne vakre stranden. Fin hvit sand og klart vann, og langgrunn bunn perfekt for trygg babysvømmetrening. Litt småstein innimellom skremmer neppe de minste. På begge ender er det klipper som egner seg for småklatring. Ta med mat og egen parasoll, her er det ikke mye tilbud ut over det naturen gir. Adkomsten egner seg ikke for barnevogn.

  VIDERE TIL NESTE: Flere grekofile barnestrender

  Kreta

  Kreta er mange barnefamiliers favoritt, mye på grunn av strendene og det store tilbudet av reiser hit. Foto: Manthy Marag Foto: Manthy Marag Stock Xchng Vis mer


  Kreta er Hellas' største øy, og den desidert mest populære blant norske turister. Sjekk to hete strandtips for familien her.

 • Falasarna: En kjøretur tar deg til rosakantet sandstrand med vann som kan by på et sjeldent fargespill. Litt skygge kan du finne bak klipper langs stranden, men ta med parasoll. Relativt kaldt vann. Falasarna ligger nord på Kreta.
 • Stavrosbukten på Akrotirihalvøya: Her kommer du per bil til en vid bukt med salt vann som gir god oppdrift for små badekropper. Mulig å leie solstoler.
 • VIDERE TIL NESTE: Atlantisk bademoro i Portugal

  Øvrige Hellas

  Vi har også tips om barnevennlige strender på Korfu. Foto: Charis Tsevis Foto: Charis Tsevis Stock xchng Vis mer


  De fleste greske øyer kan by på strender elsket av barnefamilier. Her er noen gode forslag.

 • Kalami på Korfu: Små rullesteiner, men mange barn syns det er moro å kaste stein. Ta med strandsko, og verken gåturer eller svømming er noe problem. Barn over krabbealder vil trives med steinkasting og det varme, rolige vannet. Stranden ligger på øyas nordøstkyst.
 • Mirtiotissa på Korfu: Du må kjøre et godt stykke, og gå en bit fra bilen for å komme hit, men for mange vil den store sandstranden med mørke klipper bak være verdt turen. Små bølger perfekt for plaskende barn, og varmt vann. Stranden ligger på vestkysten.
 • Gerakas på Zakynthos: Gyllen sand og varmt, rolig vann. Her er det fint å svømme for små barn og babyer, og det blir sjelden fullt her. Lett adkomst per bil, og godt med parkering.
 • VIDERE TIL NESTE: Deilig på vulkanøya Lanzarote

  Portugal

  Sagres er kjent for klippene, men har også spennende strender. Foto: Ana Costa Foto: Ana Costa stock.xchng Vis mer


  Syns du Middelhavet er for salt, så er kanskje Atlanterhavsstrendene i Portugal mer fristende. Merk deg at badevannet i Portugal aldri blir så varmt som i Middelhavet. Algarvekysten er populær, men strendene her er ofte utsatt for både vind og sterke bølger.

 • Sagres: Langt vest på Algarvekysten ligger Sagres. Ikke så egnet for babysvømming, men en veldig spennende strand å grave i og gå på oppdagelsesferder langs. Gyllen sand omkranset av bratte klipper og huleaktige rom gir eventyrlige opplevelser for store og små. Flott for løping, hopping, spruting og leking, det er godt med plass her.
 • Dona Ana - Lagos: Buktene rundt Lagos byr på smulere vann enn mange andre strender på Algarvekysten. Fast, gyllen sand og røde klipper men relativt brådypt.

 • Tavira og Olhao: Øst for Faro på Algarvekysten er strendene mer beskyttet enn i vest. Tavira er en liten by, og bystranden er lett tilgjengelig for familier. Herfra eller fra Olhao kan du ta båt til små øyer like utenfor kysten. Her finner du romslige lagunelignende strender. Merk at det krever litt kondisjon; man må gå et stykke og det er lite naturlig skygge her. Ta med parasoll.

  Tilbake til hovedartikkelen

  Lanzarote

  Denne kanariøya er kjent for sine fine strender, men mange av dem egner seg ikke så godt for familiens minste.

 • Playa Blanca: Ideell barnestrand med rolig sjø, grunn strand og klart vann. Den er beskyttet av moloer på hver side. Her er det både fint å gå tur, bygge sandslott og svømme. Spisesteder og supermarkeder like ved stranden, uten at man må krysse trafikkert vei. Utleie av solstoler og parasoller. Perfekt for badeferie vinterstid. Playa Blanca ligger på Lanzarotes sydspiss.