Her er får du billigst øl i sommer

Slik sjekker du.

ØLTØRST? Selv om du liker øl, er det ikke alltid like gøy å punge ut. Heldigvis finnes det en app som gir deg prisoversikten. Foto: Colourbox
ØLTØRST? Selv om du liker øl, er det ikke alltid like gøy å punge ut. Heldigvis finnes det en app som gir deg prisoversikten. Foto: ColourboxVis mer

Alkohol er ikke billig i Norge og spesielt ikke på utesteder. Ofte finner du ikke ut hva ølet koster før du sitter med kvitteringen i hånden, noe som kan legge en brå demper på øltørsten.

– Oiiii ...

Men heldigvis finnes det en applikasjon som kan guide deg frem til det billigste ølet. Torsdag 7. juli lanserte nemlig Bergens-firmaet Codefish iPhone-appen "Ølpriser", som er et nytt sosialt medium for øltørste i Norge.

Genialt for deg som er på Norges-ferie og ikke har peiling på hva de edle dråpene koster.

>>>Her er ølen dyrere enn i Norge

Ølpriser fra nord til sør

For 17 kroner får du oversikt over 675 serveringsstedene i de 32 største byene i Norge. Det går fra Kristiansand i sør og helt opp til Svalbard i nord, ifølge pressemeldingen.

Den billigste halvliteren ligger øverst, mens den dyreste ligger nederst.
Den billigste halvliteren ligger øverst, mens den dyreste ligger nederst. Vis mer


Dersom du synes 17 kroner er mye, så forsvarer Codefish kjøpet slik:

«Prisen er satt til 17 kroner, og er antakelig den eneste appen som kan tjenes inn igjen på en halvliter!»

De øltørste brukerne kan selv oppdatere både priser og utvalg via applikasjonen, slik at de stadig holder holde hverandre oppdatert.

Det er også mulighet å melde inn nye uteplasser, eller be om sletting dersom et utested har blitt lagt ned. Alt dette gjør at appen alltid vil være så oppdatert som brukerne ønsker.

ÆSJ! Her får du verdens verste øl

Dyrest i Oslo

Akkurat nå er gjennomsnittsprisen på en halvliter i Norge 72 kroner, og Etoile Bar på Grand Hotel i Oslo har den høyeste halvliterprisen med 111 kroner.

Den billigste halvliteren kommer øverst når du søker, mens den dyreste ligger lengst nede på listen. Dersom du skal på bar-til-bar-runde, kan det jo være greit å ta en liten sjekk innom appen før du legger i vei?

Ifølge Ølpriser er det Traugots Kjeller som har Oslos billigste halvliter, som koster 35 kroner. I Bergen er Vamoose! som er billigst med 44 kroner for en halvliter, mens Biblioteket Bar er dyrest. Her er må du betale 95 kroner for halvliteren.

Slik ser appen Ølpriser ut.
Slik ser appen Ølpriser ut. Vis mer


Appens funksjoner:

 • Oversikt over flere hundre uteplasser i Norge
 • Sorter uteplassene etter pris, utvalg eller alfabetisk
 • Kontaktinfo med kart for hver uteplass
 • Oppdater priser og utvalg selv via appen
 • Legge til uteplasser i favoritter
 • Kartfunksjon for å se uteplasser i nærheten
 • Hvorfor er sommerølet dyrere enn vanlig øl? Her får du svaret!

  Noen hull

  Men, det er et men her. Foreløpig har ikke alle utestedene blitt oppdatert, så noen hull er det. I tillegg kan noen av prisene variere litt i forhold til hva appen sier, ettersom den er ganske ny.

  Du får heller ikke vite om utestedet krever inngangspenger, noe som også er med på å gjøre ølregningen mye dyrere. Så vær obs og drikk med måte.