Liseberg er dyrest om hele familien skal teste attraksjonene.
Liseberg er dyrest om hele familien skal teste attraksjonene.Vis mer

Her er familiemoroa billigst

Vi har pristestet 42 familie- og fornøyelsesparker i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Billigst: Högholmen dyrepark i Finland, dyrest: Liseberg i Sverige.

Vi har sjekket prisene hos familie- og fornøyelsesparker i fire nordiske land, og funnet store prisforskjeller. Se bare ytterpunktene på hva en dags underholdning for en familie på fire koster:

Högholmen dyrepark: 130 kroner
Liseberg: 1.307 kroner

Dette er priser for en familie på fire, med to voksne og to barn på 10 og 12 år. Vi har inkludert utgifter til kjørende attraksjoner der dette ikke er inkludert i inngangsprisen til parken.

>> Se prisoversikten her

Badelandene er generelt sett billigere enn fornøyelsesparkene.Foto: Sunne vannpark
Badelandene er generelt sett billigere enn fornøyelsesparkene.
Foto: Sunne vannpark Vis mer

Her er familiemoroa billigst

 1. Her er prisoversikten


Dyr og bad billigst

I denne pristesten har vi samlet priser fra dyreparker, badeland, fornøyelsesparker og andre familieparker. Jevnt over er dyreparkene og badelandene et billigere alternativ enn fornøyelsesparkene, kanskje med unntak av Dyreparken i Kristiansand, som har priser som ligger godt opp mot de mest populære fornøyelsesparkene. Så kan man selvsagt argumentere med at denne dyreparken er mye mer enn kun en dyrepark, og dette gjelder for flere av dyreparkene i prisoversikten. Ofte er de kominert med både vannland og fornøyelsespark.

Du kan lese mer om de enkelte parkene i disse artiklene:

Familiefornøyelser i Norge
Familiefornøyelser i Danmark
Familiefornøyelser i Sverige

Fornøyelsesparker dyrest

Fornøyelsesparkene er generelt sett i den dyrere enden av skalaen. En hel dag inkludert fri kjøring med alle attraksjoner koster 1.307 norske kroner på Liseberg i Göteborg. Dette er den dyreste parken i denne sammenlikningen, og dermed også den dyreste av fornøyelsesparkene. På andreplass i den dyre enden av prisoversikten, finner vi Tivoli i København. Her koster en dag inkludert kjørepass, 1.102 norske kroner. Norske Tusenfryd er på tredjeplass, og den billigste av disse tre fornøyelsesparkene; her koster det 1.040 kroner for vår familie på fire.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er med fri kjøring i alle attraksjoner for alle familiemedlemmene. Dersom det kun er to av familiemedlemmene som ønsker å forlyste seg i mer eller mindre halsbrekkende fornøyelser, blir regnestykket et annet. Da vil Tivoli eller Liseberg være et rimeligere alternativ enn Tusenfryd, fordi de to familiemedlemmene som ikke ønsker å lufte seg i kjørende attraksjoner, slipper unna med å betale en mindre inngangsavgift. Dette i motsetning til på Tusenfryd, hvor alle må betale det samme - uansett om de ønsker å svinge seg i karuseller eller ei.

Billigtips

Slik slipper du billigere unna familieutflukten til familie- eller fornøyelsesparken:

 • Hvilken type park skal du besøke? Om du har muligheten, skader det ikke å tenke budsjett allerede før utfluktsplanleggingen begynner. Kanskje kan en dag i dyreparken bli like suksessfylt som en dag i fornøyelsesparken - og nesten garantert mye billigere.
 • Hvilken fornøyelsespark skal du velge? Både BonBon Land og Dyrehavsbakken er billigere alternativer enn Tivoli dersom alle familiemedlemmene skal kjøre berg- og dalbaner - og alle tre ligger innenfor rimelig avstand på danske Sjælland.
 • Sjekk ut aldersgrensene. Parkene har forskjellige grenser for barne- og voksenbilletter, og noen har to eller tre forskjellige klasser av barn, med varierende entréavgifter. Sjekk hva som blir billigst for din families alderssammensetning. Kanskje har du barn som slipper gratis inn? Da blir regnestykket selvsagt et annet enn det vi har skissert her. Husk også at mange fornøyelsesparker setter grensene mellom barn og voksen etter individets høyde.
 • Familiebillett? Noen parker har familiebilletter eller -rabatter. Forhør deg om dette i billettluka før du betaler.
 • Internettrabatt? Noen parker har rabatter dersom du kjøper billett på internett; eksempelvis Dyrehavsbakken. Sjekk de aktuelle internettsidene i god tid før avreise. Du slipper dessuten da å stå i billettkø, noe som er enda et (stort) pre.
 • Kveldsrabatt. Noen parker slipper deg billigere inn på ettermiddagen, enn om du kommer om morgenen og skal være der hele dagen. Kanskje passer det også deg bedre å ta en tur på stranda først, og deretter ta en tur til fornøyelsesparken? Sjekk dette på stedets nettside eller ta en telefon før du planlegger dagen - så kan du time ankomsten med lavprisperioden.
 • Mat. Familie- og fornøyelsesparkene er gjerne dyre på mat. Men mange av parkene har også egne områder hvor du kan slå deg ned med medbrakt mat, og noen har endog griller til din disposisjon. I veldig mange av tilfellene er det ikke bare billigere, men også mer innbydende med en fristende piknikkurv, enn med en lunken pølse i gummibrød.
 • Drikke. Om du ikke har med mat, så ta i alle fall med drikke. Du blir garantert tørst underveis, også utenom måltidene, og da slipper du mye billigere unna med en flaske vann hjemmefra eller brus fra butikken, enn om du må kjøpe drikke til fire stykker til kioskpriser.
 • Godterier? Slikkerier hører med for mange på tur. Du kan selvsagt ikke forhåndskjøpe is, men lakrissnører, sjokolade eller kjærlighet på pinne får du mye rimeligere i butikken enn i kiosken i parken.

  >> Se prisoversikten her

  Har du flere billigtips? Skriv dem inn i diskusjonsgruppen under.

  Relaterte artikler

  Barnas drømmehoteller
  Familiefornøyelser i Norge
  Familiefornøyelser i Danmark
  Familiefornøyelser i Sverige

  >> Flere artikler om familieferie i vårt arkiv