Her er det streik

Skal du overnatte på hotell i Norge de nærmeste dagene? Her er de hotellene som er i streik, og som planlegges tatt ut i strek de nærmeste dagene.

Bristol i Oslo er en av hotellbedriftene som er tatt ut i streiken.
Bristol i Oslo er en av hotellbedriftene som er tatt ut i streiken. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nesten 2.000 medlemmer fra Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet vil være i streik fra og med lørdag dersom ikke partene i konflikten blir enige om en løsning. Foreløpig er det lite som tyder på at streikeslutt er nært forestående. Her finner du oversikten over hoteller og bedrifter som er tatt ut i streik. Noen av hotellene holder åpent, mens andre har stengt helt. Fra tredje runde kommende lørdag, vil 62 bedrifter i hotell- og restaurantnæringen være i streik.

 • Fra søndag 14. april

 • De første hotellene og serveringsbedriftene som ble tatt ut i streik ligger på mindre steder og i småbyene.

 • Fra onsdag 17. april

 • Andre runde, nå er velkjente hotell i større byer tatt med. Både Bergen, Oslo og Trondheim rammes med flere hoteller i streik.

 • Planlagt tatt ut fra lørdag 20. april

 • Lite tyder på at streiken går mot slutten, og fra lørdag vil flere hoteller bli tatt ut. Alle er medlemmer av Rica og Quality-kjedene.

  Sympati fra andre forbund

  I tillegg har forbundslederne i Norsk Næring- og nytelsesmiddelarbeiderforbund og Norsk Transportarbeiderforbund bedt sine medlemmer om ikke å levere varer til bedrifter i streik, dersom de blir stoppet av streikevakter. Dette ifølge Aftenposten.

  Økt pågang i Sverige

  Mens norske hoteller vil tape 70 millioner i uken som følge av streiken fra lørdag, så kan svenskene gni seg i hendene. For eksempel melder hoteller i Göteborg om stor pågang og fulle hoteller som følge av den norske streiken.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.