Gamlebyen på Rhodos byr på trange gater og spennende arkitektur. Foto: Karoline Brubæk
Gamlebyen på Rhodos byr på trange gater og spennende arkitektur. Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Her er det ledig til Syden

Har du fremdeles ingen planer for årets sommerferie? Fortvil ikke! Vi har funnet frem til ledige reisemål i juli.

Publisert

Det begynner å bli trangt om plassene, men tro ikke at det er fullt. Reiser du alene er det fortsatt ledige seter. Selv om dere reiser en hel familie har flere reiseselskaper ledige turer til Syden nå i fellesferien. Vi har undersøkt mulighetene for en familie på fire og funnet frem til flere spennende steder. Men vær rask, de store leilighetene går først.

Fra Norge i slutten av måneden

Det er generelt få ledige plasser frem til 20. juli. Star Tour kan friste med to uker til Kypros 17. juli for fire personer (to voksne og to barn). 23. juli har de to uker til idylliske Samos. Selskapet forteller at det er mer ledig å finne i slutten av juli.

Saga Solreiser har også noe ledig. Det er riktignok ganske fullt fra Oslo, og dersom familien ikke har lyst til f.eks å spandere kr. 38 780 på en ukes cruise med helpensjon fra Kypros 17.7, så er første mulighet fra Gardermoen 20.juli til Lanzarote. Det vil koste 20.080 for 2 uker. De gjør i tillegg folk oppmerksomme på at det daglig kommer inn avbestillinger. Kanskje noe for deg som kan reise på kort varsel. Vil du følge med på de aller siste tilbudene kan du blant annet benytte DinSide Reises restplassoversikt.

Andreas Askeland på Ving anbefaler folk å nyte det fine været i Norge og å gjøre ferdig hagearbeidet de nærmeste ukene…

- Fra 22 juli har vi mange ledige plasser til bl.a Tyrkia, Mallorca og Rhodos, sier Askeland.

Ving har også en rimelig to ukers tur til Bulgaria 20. juli. I Bulgaria er det billig å leve, så her trenger du ikke en feit lommebok for å få deg en spennende familietur i sommer.

Haster det? –Reis fra Sverige

Har du bråttom med å komme deg av gårde bør du heller ta en svipptur over kjølen.
Ving i Sverige har første ledige tur allerede 10. juli. Med avreise fra Stockholm går turen videre til Kreta eller Tyrkia og du kan være borte i én uke.

Fritidsresor, den svenske utgaven av Star Tour, har få plasser. Men er du rask i avgjørelsen kan du og din familie sole dere på Costa Del Sol i én uke. Avreisen er fra Göteborg 14. juli. Dagen etter letter et fly fra Göteborg til Mallorca. Der kan du være i enten én eller to uker. Fra Göteborg kan du også komme deg til Italia 17. juli og være borte i én uke.

Svenskene er tradisjonelt mer hjemmekjære på høysommeren enn vi er her hjemme. Dette ser vi også i år. Også i slutten av juli er det mer ledige reiser fra Sverige enn Norge. Fritidsresor kan friste med bl.a Korfu, Kos, Tyrkia og Rhodos etter 20. juli.

Med familien til Syden
DestinasjonAvreise fraTidspunktPris pr. persInfoSelskap
KyprosOslo17.7-1.86449,- spes.Star Tour
SamosOslo23.7-6.85499,-spes.Star Tour
LanzaroteOslo20.7-3.85895,-uspes.Ving
BulgariaOslo20.7-3.84495,-uspes.Ving
LanzaroteOslo20.7-3.8ca. 5500,-spes.Gulliver
TyrkiaOslo23.7-6.8ca. 4500,-spes.Gulliver
Tyrkia/ KretaStockholm10.7-17.7ca. 5000,-uspes.Ving Sverige
TyrkiaStockholm16.7-23.7ca. 5000,-uspes.Ving Sverige
Costa Del SolGöteborg14.7-21.73995,-uspes. inkl. badFritidsresor
MallorcaGöteborg15.7-22.73495,-uspes.Fritidsresor
Mallorca Göteborg15.7-30.77553,-uspes.Fritidsresor
ItaliaGöteborg17.7-1.83495,-uspes.Fritidsresor
Alle turene er ledige for familier på to voksne og to barn

Her følger en oversikt over forskjellige reisemål i juli:

Utsolgte juli – en myte?

Vår undersøkelse viser tydelig at utsolgte juli heller ikke stemmer i år. I alle fall om du ikke er for kresen med hensyn til reisemål, pris og bosted. For det er klart at de mest barnevennlige hoteller og destinasjoner blir fortere utsolgt i den store norske feriemåneden enn ellers i året. Vårt tips er likevel at du kan komme deg sydover om du vil, om du er litt fleksibel og i alle fall om du kan reise via Sverige! God tur…

Bli med på DinSides sommerkonkurranser!

Årets sommerkonkurranser er i gang og hvis du er flink med pennen eller god til å ta bilder kan du vinne flotte premier. Les mer om hvordan du kan sikre deg et flunkende nytt digitalkamera eller en reise til en verdi av 5.000 kroner i denne artikkelen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer