Her er det ledig i vinterferien

Vinterferien er her. I morgen ringer skoleklokkene over store deler av landet for siste gang, i hvert fall for én uke. Vi har sjekket feriemulighetene for deg som er treg i avtrekket.

Fullt på fjellet, fullt til Syden og jaggu er det fullt på ruteflyene også. Skal vi tro reisebyråene, er det plent umulig å få seg ordentlig vinterferie. Vi har saumfart markedet, og jo da, det er fortsatt håp.

Vinterferie i solvarmen? Det er fortsatt ledige plasser til eksempelvis Tenerife.
Vinterferie i solvarmen? Det er fortsatt ledige plasser til eksempelvis Tenerife. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Årets vinterferie fordeles over ukene 8, 9 og 10, avhengig av hvor du bor i landet. Full oversikt over de ulike skoleferiene finner du her.

Vinterferie under solen

Februar er en kald og sur måned, og hva frister da mer enn et avbrekk i varmere strøk?

Charteroperatørene skryter for tiden av salgsrekorder, og det aller meste er da også utplukket. Barnefamilier er tradisjonelt tidlig ute, og fellesferier kan være så godt som bortbestilt allerede ett år i forveien.

- Det er stapp fullt. Hvis det er noen som kan reise på kort varsel, er det et stalltips. Det hender jo at vi får inn avbestillinger i siste liten, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

Av ukesturer står valget mellom Costa del Sol, Kanariøyene, Egypt, Tyrkia og Mallorca. Se den komplette listen med priser her. Er du mer fleksibel og har mulighet til å ta en ekstra ukes ferie, er valgmulighetene straks større. Se utvalget av de beste 14-dagers turene her. Prisene kan endre seg raskt, og plassene kan forsvinne. Her finner du en full oppdatering av restplassmarkedet. Alternativt kan du ta en telefon rundt til bookingkontorene og sette deg på venteliste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rutefly til storby

Frister deg med en storbytur, er du farlig sent ute. Det aller meste av de billigste billettene er for lengst revet bort. Informasjonskonsulent i SAS, Trine Løvberg, har ikke bedre råd til etternølerne enn å ringe rundt til de ulike flyselskapene. SAS sine flyvninger til byer i Europa er bortimot fulle.

- Hvis ikke du har bestilt allerede, er jeg redd for at du er for sent ute. Noe vil alltid være ledig, men da må du være fleksibel.

Noe er faktisk ledig. Vi ringte land og strand og fant frem til følgende turer: Oslo – Paris med SAS, inklusiv tre stjerners hotell fra 1. til 4. mars. Pris kr 4.500. Oslo – Barcelona med Braathens, fra 2. til 5. mars for kr 3.800. Hotell må du skaffe selv. Oslo – London er også ledig med SAS. 1. til 4. mars med hotell for kr 4.300. I uke 8 og 9 var det meste fullt, men avbestillinger kan forekomme, og har du tid og energi til en omfattende telefonrunde skal vi ikke utelukke at mulighetene er til stede.

Tradisjonelt på fjellet

Danskene har inntatt ski-Norge denne uken, nå venter alpinstedene på det store innrykket fra nordmenn og svenskene. Det er trangt mellom plassene, men noe ledig er det fortsatt å oppdrive. Geilo er ett av stedene som har hatt stabile og gode snøforhold hele sesongen.

- Det har gått veldig bra i år. Vi har hatt en betydelig økning i etterspørselen. Nå gleder vi oss stort til vinterferien, sier en oppstemt Nina Bjordal ved Geilo Turistservice.

Er du lysten på en god tradisjonell skiferie i fjellet, kan du sjekke tilbudene fra de store skistedene her.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.