Her er det ledig i høstferien

Skolen har akkurat begynt, men du bør allerede planlegge høstferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke var det skolestart, og etter åtte uker i feriemodus, er Norge tilbake til "normalen".

Men om knappe fem uker står høstferien for tur for de aller fleste. Har du planer om å reise bort med familien, bør du gjøre noe med det allerede nå.

De fleste av landets fylker har altså lagt høsferien til uke 40, første uke i oktober. Noen fylker har lagt ferien til uken etter.

FERIEKALKULATOR: Finn ut når ditt fylke har høstferie

Utsolgt til syden

Vi får begynne med de dårlige nyhetene. De fleste av sydenturene og de billigste flybillettene til middelhavsbyene er revet bort for lenge siden.

Er dere bare to, er sjansen for å få sydenbilletter større. Foto: Johan Wildhagen/Innovasjon Norge
Er dere bare to, er sjansen for å få sydenbilletter større. Foto: Johan Wildhagen/Innovasjon Norge Vis mer


Skal du sikre deg en familietur til syden i høst- eller vinterferien, må du bestille opptil et halvt år i forveien for å kunne velge blant alle prisklasser.

Star Tours fly er så godt som fullbookede, men Elisabeth Larsen-Vonstett anbefaler at man følger med på restplasslistene, i tilfelle det kommer avbestillinger.

- Det er lettere for to personer å finne ledige plasser, enn for en familie på fire-fem personer, sier hun.

Også Vings charterfly er helt fulle i høstferieuken.

- Hvis man er fleksibel, og kan reise noen dager før eller etter at høstferien begynner, kan man være heldig og finne noen ledige plasser. Men flyene som drar fredag, lørdag og søndag er det ingen ledige plasser på, sier Christian Grønli, direktør i MyTravel, som eier Ving.

Her er det ledig til syden:

 • Lesvos, en uke, avreise onsdag 26/9 fra Gardermoen. Fra 13.780 kroner for to voksne og to barn. Ving.
 • Preveza, en uke, avreise torsdag 27/9 fra Gardermoen. Fra 14.580 kroner for to voksne og to barn. Ving.
 • Karpathos, en uke, avreise torsdag 27/9 fra Gardermoen. Fra 17.332 kroner for to voksne og to barn. Apollo.
 • Gran Canaria, en uke, avreise onsdag 26/9 fra Gardermoen. Fra 25.580 kroner for to voksne og to barn. Star Tour.
 • Sardinia, en uke, avreise onsdag 26/9 fra Gardermoen. Fra 20.180 kroner for to voksne og to barn. Star Tour.

  Feriefryd i Bakken.

Foto: José Arturo Leguén Lores
  Feriefryd i Bakken.

  Foto: José Arturo Leguén Lores

  Vis mer


  Billige flybilletter

  Er du villig til å tenke litt alternativt, kan du finne flybilletter for hele familien til relativt hyggelige priser.

  Det er for eksempel flust av billetter til København både hos Norwegian og Sterling. Og hvilke unger sier vel nei til en tur i Tivoli! Reiser dere for eksempel 1.-4. oktober (man-tors), koster det 2.422 kroner for en familie på 2+2 (merk at bagasje ikke er inkludert) med Norwegian.

  Finn ut hvorfor barna elsker København

  Eller kanskje det frister mer med Djurgården og Vasamuseet i Stockholm? Det koster en familie på fire 2.180 kroner å reise hit 30. sept - 4. okt (søn-tors) med Norwegian.

  Slik ser du Stockholm med småfolk

   Foto: Natural History Museum
  Foto: Natural History Museum Vis mer


  For en virkelig storbyferie, er London et godt alternativ. Hvorfor? Fordi her kryr det av kule museer, restauranter og butikker som får øynene til å stå ut av hodet på barn og voksne, også). Ryanair flyr familien på fire fra Torp til London for 2.104 kroner, 1.-6. okt (man-lør) (merk at bagasjetillegg ikke er tatt med). Norwegian flyr alle fra Bergen til London 1.-5. okt (man-fre) for 4.664 kroner.

  Hva skal dere finne på? Finn det ut i denne saken: London for barn

  Prisene på charterturer og flybilletter er hentet 23. august. Merk at dette bare er noen eksempler på sydenturer og flybilletter i høstferien. Det finnes flere alternativer - både når det gjelder reisedager og destinasjoner.

  Moro for unga i telt. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
  Moro for unga i telt. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer


  Fin ferie i Norge

  Vil du legge høstferien innenfor landets grenser, har du enda flere muligheter. I motsetning til i vinterferien, da det blir forholdsvis fort fullbooket på fjellet, er det ikke like mye trykk i høstferien. Dermed kan du nærmest velge og vrake i overnatting. Dere kan overnatte i leiligheter, hytter, på hotell eller på vandrerhjem.

  I Hemsedal arrangeres det eget høstferieprogram i uke 40 og 41. Her kan du bestige fjelltopper, sykle i skibakkene, ri på hest, fiske i elva og mye mer. I Hemsedal koster det for eksempel fra 1.270 kroner å leie en leilighet med fire sengeplasser søn-fre.

  Geilo er også et eldorado for unger som er glad i fart og spenning. Her kan dere rafte, fiske, dra på brevandring, go-karte og ri på hest, for å nevne noe. i Geilo koster det 2.780 kroner å leie en egen hytte fra søndag til fredag.

  Er ungene 8-12 år, og tør å dra på ferie uten mamma og pappa, arrangerer Turistforeningen høstferieleir på Sæteren. Det koster bare 1.000 kroner, mat og drikke inkludert, men da må ungene være medlemmer. Se mer her.

  Ikke mulighet til å dra langt vekk i høstferien? Det kan være like spennende å overnatte en natt eller to i telt i nærmeste skogbryn, grille pølser på bålet, og lytte etter ugler og andre nattdyr når nattemørket senker seg.